0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
30 g crne čokolade
70 g putera
40 g C kakaoa
1 prstohvat soli
80 ml mleka
50 ml espreso kafe
3 jaja
150 g šećera
100 g brašna
6 g C praška za pecivo
100 ml slatke pavlake
100 ml mleka
100 ml espreso kafe
80 g C mleka u prahu
200 g maskarpone sira
200 ml slatke pavlake
50 g bele čokolade
20 ml espreso kafe
Najpre pripremite koru. Puter i crnu čokoladu istopite zajedno povremeno mešajući dok se smesa ne sjedini. Odložiti u stranu.
U dublju posudu sipati kakao i dodati mu so. U kakao dodati kafu i toplo mleko pa promešati. Odvojiti belanca od žumanaca i žumanca dodati u smesu sa C kakaom.
Potom dodati i prethodno sjedinjenu čokoladu i puter pa sve umutiti žicom.
U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo pa kroz rešetku prosejati u smesu i sve dobro umešati spatulom.
Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg pa im dodavati šećer iz tri puta. Mutiri mikserom dok se šećer ne rastopi. Potom pola belanaca dodati u prethodno pripremljenu smesu, promešati pa dodati ostatak. Sve lepo sjediniti.
Smesu za koru presuti u kalup dimenzija 21x23cm pa peći na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni nekih 20-ak minuta.
Nakon što se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi. Ohlađenu izbosti viljuškom. Pripremiti preliv za koru tako što ćete pomešati sve navedene sastojke. Potom koru preliti ravnomerno i ostaviti u frižideru najmanje dva sata da kora sve lepo upije.
Nakon tog vremena pripremite fil. Belu čokoladu izlomite na kockice pa je prelijte vrućom kafom. Mešajte dok se ne rastopi i ostavite da se ohladi.
Potom je dodajte maskarpone siru, kratko sjediniti spatulom pa dodajte slatku pavlaku. Potom mutite mikserom sve dok ne dobijete gustu smesu.
Fil stavite preko kore i ostavite kolač još sat vremena u frižideru da se fil malo stegne.
Nakon toga kolač obilato pospite kakaom i dekorišu te po želji.
Najbolje poslužiti uz šoljicu omiljene kafe.
Najpre pripremite koru. Puter i crnu čokoladu istopite zajedno povremeno mešajući dok se smesa ne sjedini. Odložiti u stranu.
U dublju posudu sipati kakao i dodati mu so. U kakao dodati kafu i toplo mleko pa promešati. Odvojiti belanca od žumanaca i žumanca dodati u smesu sa C kakaom.
Potom dodati i prethodno sjedinjenu čokoladu i puter pa sve umutiti žicom.
U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo pa kroz rešetku prosejati u smesu i sve dobro umešati spatulom.
Odvojena belanca umutiti u čvrst sneg pa im dodavati šećer iz tri puta. Mutiri mikserom dok se šećer ne rastopi. Potom pola belanaca dodati u prethodno pripremljenu smesu, promešati pa dodati ostatak. Sve lepo sjediniti.
Smesu za koru presuti u kalup dimenzija 21x23cm pa peći na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni nekih 20-ak minuta.
Nakon što se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi. Ohlađenu izbosti viljuškom. Pripremiti preliv za koru tako što ćete pomešati sve navedene sastojke. Potom koru preliti ravnomerno i ostaviti u frižideru najmanje dva sata da kora sve lepo upije.
Nakon tog vremena pripremite fil. Belu čokoladu izlomite na kockice pa je prelijte vrućom kafom. Mešajte dok se ne rastopi i ostavite da se ohladi.
Potom je dodajte maskarpone siru, kratko sjediniti spatulom pa dodajte slatku pavlaku. Potom mutite mikserom sve dok ne dobijete gustu smesu.
Fil stavite preko kore i ostavite kolač još sat vremena u frižideru da se fil malo stegne.
Nakon toga kolač obilato pospite kakaom i dekorišu te po želji.
Najbolje poslužiti uz šoljicu omiljene kafe.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.