burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Švarcvald rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

6 jaja

100 g šećera

6 kašika brašna

6 kašika vode

1 vanilin šećer

2 kašike ravne kakao praha

3 kašike ulja

Fil:

250 g šlag krema

300 g višanja

200 ml kisele vode

Švarcvald rolat

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca, belanca umutimo u čvrst sneg, zatim umutiti žumanca sa šećerom da bude fino kremasta masa dodati vanilin šećer, ulje, vodu, brašno i kakao prah sjediniti fino smesu, u smesu dodamo sneg od umućenih belanaca, pažljivo promešamo plasticnom kašikom ili drvenom varjačom, sipamo u pleh koji je obložen pek papirom.

Pečemo koru na 200 stepeni 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečena. Pečenu koru izvadimo na vlažnu krpu umotamo u rolat i ostavimo da se ohladi.


Šlag krem umutiti sa 200 ml kisele vode, podelimo na pola, u jedan deo dodamo sok od isceđenih višanja da se dobije fino lepa roze boja.
Ohlađen rolat odrolati i premazati roze šlagom poredjati višnje koje su već prethodno isceđene, pažljivo umotamo u rolat i odozgo celu roladu premažemo belim šlagom.

Ostaviti u frižideru 1h da odstoji pa seći na rolade.

Naši proizvodi

Švarcvald rolat

Koraci pripreme

Odvojiti žumanca od belanaca, belanca umutimo u čvrst sneg, zatim umutiti žumanca sa šećerom da bude fino kremasta masa dodati vanilin šećer, ulje, vodu, brašno i kakao prah sjediniti fino smesu, u smesu dodamo sneg od umućenih belanaca, pažljivo promešamo plasticnom kašikom ili drvenom varjačom, sipamo u pleh koji je obložen pek papirom.

Pečemo koru na 200 stepeni 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečena. Pečenu koru izvadimo na vlažnu krpu umotamo u rolat i ostavimo da se ohladi.


Šlag krem umutiti sa 200 ml kisele vode, podelimo na pola, u jedan deo dodamo sok od isceđenih višanja da se dobije fino lepa roze boja.
Ohlađen rolat odrolati i premazati roze šlagom poredjati višnje koje su već prethodno isceđene, pažljivo umotamo u rolat i odozgo celu roladu premažemo belim šlagom.

Ostaviti u frižideru 1h da odstoji pa seći na rolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept