0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
1 čaša jogurta (200 ml)
100 g putera
2 čaše ulja (oko 400 ml)
1 ravna kašika sirćeta
1 jaje
2 čaše C griza
1/2 kesice C praška za pecivo
oko 7 čaša brašna
2 kašike C kakaoa
1 kašika cimeta
2 kašike susama
1 kašika jogurta
2,5 šolje šećera
3 čaše vode
1 kolut limuna
1 čašu jogurta, 100 g putera, 2 čaše ulja, 1 kašiku sirćeta i jedno jaje sjediniti u većoj posudi.
Potom dodati 2 čaše C griza i 1/2 kesice C praška za pecivo, postepeno dodavati brašno.
Polovinu testa odvojiti i u njega staviti 2 kašike C kakaoa, 1 kašiku cimeta, susam i kašiku jogurta.
Napraviti dve tanke kore (ne peku se) debljine 1 cm. Prvo staviti belu koru pa preko nje crnu koru iste veličine.
Urolati i iseći na željenu veličinu (krupniji komadi su bolji jer će biti sočniji).
Ubaciti u zagrejanu rernu na 175 C na otprilike 20 minuta.
Za to vreme napraviti šerbet tako što 2,5 šolje šećera sipamo u šerpu i prelijemo sa 3 šolje vode i ubacimo kolut limuna.
Kada počne da vri kuvati još 10-tak min.
Kada se kolac ispeče izvaditi iz rerne da odstoje 10-tak min potom preliti sa šerbetom.
Ostaviti da odstoji što duže da sve lepo upije. Poslužiti.
1 čašu jogurta, 100 g putera, 2 čaše ulja, 1 kašiku sirćeta i jedno jaje sjediniti u većoj posudi.
Potom dodati 2 čaše C griza i 1/2 kesice C praška za pecivo, postepeno dodavati brašno.
Polovinu testa odvojiti i u njega staviti 2 kašike C kakaoa, 1 kašiku cimeta, susam i kašiku jogurta.
Napraviti dve tanke kore (ne peku se) debljine 1 cm. Prvo staviti belu koru pa preko nje crnu koru iste veličine.
Urolati i iseći na željenu veličinu (krupniji komadi su bolji jer će biti sočniji).
Ubaciti u zagrejanu rernu na 175 C na otprilike 20 minuta.
Za to vreme napraviti šerbet tako što 2,5 šolje šećera sipamo u šerpu i prelijemo sa 3 šolje vode i ubacimo kolut limuna.
Kada počne da vri kuvati još 10-tak min.
Kada se kolac ispeče izvaditi iz rerne da odstoje 10-tak min potom preliti sa šerbetom.
Ostaviti da odstoji što duže da sve lepo upije. Poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.