burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sultanova sarma / Paša lokum

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

100 g C kokosa

1 l mleka

120 g šećera

60 g oštrog brašna

60 g C čvrstina

2 kašike C kakaoa

100 g čokolade za kuvanje

100 g margarina

200 ml slatke pavlake

Sultanova sarma / Paša lokum

Koraci pripreme

Uzmite veliki pleh dimenzija 40×34 cm (ili sličan) i pospite ga svugde ravnomerno C kokosom.

U nekih 200 ml mleka žicom dobro razmutite brašno, gustin i kakao tako da ne bude grudvica, a ostatak mleka sa šećerom stavite na vatru da provri.

Ukuvajte prethodnu smesu u provrelo mleko (kao puding), ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se ne zgusne na blagoj vatri, pa skinite sa vatre i odmah ubacite čokoladu izlomljenu na kocke i iseckan margarin i mešajte dok se sve ne rastopi i poveže u glatku kremu.

Ne čekajte ni minut da se ohladi, već odmah vrelu kremu sipajte po plehu posutom kokosom, i to svugde što ravnomernije tako da bi posle što manje morali razmazivati smesu. Razlog za ovo je što se puding brzo hladi i steže a na površini se brzo stvara korica, tako da ćete se možda malo namučiti kasnije razvući ga svugde ravnomerno, i to po kokosu koji se odmah zalepi za krem. Tako da, samo pažljivo, da vam se krema ne pomeša sa kokosom.

Stavite pleh sa kremom u frižider da se dobro ohladi i stegne, najmanje par sati. Proverite prstom, ako vam puding bude delovao sasvim stegnut, spreman je za premazivanje slatkom pavlakom.

Umutite slatku pavlaku u šlag i špatulom nanesite preko cele površine kreme.

Uzmite tanak oštar nož i presecite prvo na pola po dužoj strani pleha. Potom secite trake po kraćoj strani pleha na željenu širinu.

Sada uz pomoć špatule pažljivo odvajajte traku po traku i samo zarolajte u rolnicu.

Sarmice slažite na tacnu i dobro rashladite u frižideru a potom služite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Sultanova sarma / Paša lokum

Koraci pripreme

Uzmite veliki pleh dimenzija 40×34 cm (ili sličan) i pospite ga svugde ravnomerno C kokosom.

U nekih 200 ml mleka žicom dobro razmutite brašno, gustin i kakao tako da ne bude grudvica, a ostatak mleka sa šećerom stavite na vatru da provri.

Ukuvajte prethodnu smesu u provrelo mleko (kao puding), ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se ne zgusne na blagoj vatri, pa skinite sa vatre i odmah ubacite čokoladu izlomljenu na kocke i iseckan margarin i mešajte dok se sve ne rastopi i poveže u glatku kremu.

Ne čekajte ni minut da se ohladi, već odmah vrelu kremu sipajte po plehu posutom kokosom, i to svugde što ravnomernije tako da bi posle što manje morali razmazivati smesu. Razlog za ovo je što se puding brzo hladi i steže a na površini se brzo stvara korica, tako da ćete se možda malo namučiti kasnije razvući ga svugde ravnomerno, i to po kokosu koji se odmah zalepi za krem. Tako da, samo pažljivo, da vam se krema ne pomeša sa kokosom.

Stavite pleh sa kremom u frižider da se dobro ohladi i stegne, najmanje par sati. Proverite prstom, ako vam puding bude delovao sasvim stegnut, spreman je za premazivanje slatkom pavlakom.

Umutite slatku pavlaku u šlag i špatulom nanesite preko cele površine kreme.

Uzmite tanak oštar nož i presecite prvo na pola po dužoj strani pleha. Potom secite trake po kraćoj strani pleha na željenu širinu.

Sada uz pomoć špatule pažljivo odvajajte traku po traku i samo zarolajte u rolnicu.

Sarmice slažite na tacnu i dobro rashladite u frižideru a potom služite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept