0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
6 jaja
1/2 kg šećera
6 kašika brašna
6 kašika jogurta
2 kašike ulja
2 kašike C kakaoa
3 C pudinga ukusa po želji
1 l vode
Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, u to dodati jogurt, ulje, brašno i C kakao, sve sjediniti i sipati u manji pleh (dužine do 24cm).
Staviti da se peče na 170 stepeni, zatim sipati u veliku šerpu 1 l vode, od kog smo prethodno odvojili 100 ml, dodati 400 g šećera i ostaviti da provri.
U međuvremenu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, zatim pomešati 3 C pudinga sa 100 ml vode i skuvati u vodi sa šećerom, koju smo prethodno ostavili da provri.
Čim se puding zgusne, u njega sipati umućen sneg od belanaca, lagano ga izmešati sa puidingom i mešati još par minuta na šporetu, da se belanca termički obrade.
Vruć fil sipati na vruću koru, sačekati da se ohladi, seći na kocke.
Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, u to dodati jogurt, ulje, brašno i C kakao, sve sjediniti i sipati u manji pleh (dužine do 24cm).
Staviti da se peče na 170 stepeni, zatim sipati u veliku šerpu 1 l vode, od kog smo prethodno odvojili 100 ml, dodati 400 g šećera i ostaviti da provri.
U međuvremenu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, zatim pomešati 3 C pudinga sa 100 ml vode i skuvati u vodi sa šećerom, koju smo prethodno ostavili da provri.
Čim se puding zgusne, u njega sipati umućen sneg od belanaca, lagano ga izmešati sa puidingom i mešati još par minuta na šporetu, da se belanca termički obrade.
Vruć fil sipati na vruću koru, sačekati da se ohladi, seći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.