burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Srbijanka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

6 jaja

1/2 kg šećera

6 kašika brašna

6 kašika jogurta

2 kašike ulja

2 kašike C kakaoa

3 C pudinga ukusa po želji

1 l vode

Srbijanka

Koraci pripreme

Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, u to dodati jogurt, ulje, brašno i C kakao, sve sjediniti i sipati u manji pleh (dužine do 24cm).

Staviti da se peče na 170 stepeni, zatim sipati u veliku šerpu 1 l vode, od kog smo prethodno odvojili 100 ml, dodati 400 g šećera i ostaviti da provri.

U međuvremenu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, zatim pomešati 3 C pudinga sa 100 ml vode i skuvati u vodi sa šećerom, koju smo prethodno ostavili da provri.

Čim se puding zgusne, u njega sipati umućen sneg od belanaca, lagano ga izmešati sa puidingom i mešati još par minuta na šporetu, da se belanca termički obrade.

Vruć fil sipati na vruću koru, sačekati da se ohladi, seći na kocke.

Naši proizvodi

Srbijanka

Koraci pripreme

Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, u to dodati jogurt, ulje, brašno i C kakao, sve sjediniti i sipati u manji pleh (dužine do 24cm).

Staviti da se peče na 170 stepeni, zatim sipati u veliku šerpu 1 l vode, od kog smo prethodno odvojili 100 ml, dodati 400 g šećera i ostaviti da provri.

U međuvremenu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, zatim pomešati 3 C pudinga sa 100 ml vode i skuvati u vodi sa šećerom, koju smo prethodno ostavili da provri.

Čim se puding zgusne, u njega sipati umućen sneg od belanaca, lagano ga izmešati sa puidingom i mešati još par minuta na šporetu, da se belanca termički obrade.

Vruć fil sipati na vruću koru, sačekati da se ohladi, seći na kocke.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept