0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
100 g margarina
200 g šećera
2 jaja
60 g meda
4 kašike C kakaoa
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašika jabukovog sirćeta
500 g brašna (+ 3-4 kašike za izradu testa)
800 ml mleka
2 jaja
300 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
250 g margarina
200 g čokolade
6 kašika ulja
U posudu staviti 100 g margarina, 200 g šećera, 60 g meda. Na tihoj vatri kuvati dok se šećer ne otopi pa dodati 2 umućena jaja, kakao. Kuvati još 1 minut pa dodati sirće, C sodu bikarbonu.
Dobro izmešati, skinuti sa vatre i dodati brašno. Zamesiti testo, staviti na radnu površinu i uz dodatak 3 kašike brašna izraditi i podeliti na 8 delova.
Svaki deo staviti u kesu za zamrzavanje od 3 litra ( veličina kese 23x27 cm) i ostaviti da stane 30 minuta.
Uzeti kesu sa testom i oklagijom razvaljati tanko da testo ispuni veličinu kese. Tako uraditi sa svim testom u kesama.
Razvaljano testo sa kesam staviti jedno na drugo na tacnu i ostaviti da stane u zamrzivač 30 minuta.
Za to vreme napraviti fil.
U posudu staviti da se kuva 700 ml mleka, 300 g šećera i 2 C vanilin šećera.
Umutiti 2 jaja, dodati 2 C pudinga od vanile, 2 kašike C čvrstina i 100 ml mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne i ohladi dodati umućen 250 g putera.
Izvaditi razvaljane kore iz zamrzivača, uzeti 1 koru iseći kesu, staviti koru na papir za pečenje, a kesu odlepiti, a koricu na par mesta izbockati viljuškom.
Peći na 180 stepeni 3-4 minuta. Tako ispeći svih 8 korica. Koristim 2 papira za pečenje. Dok se 1 korica peče za to vreme drugu koricu isečem kesu i postavim na drugi papir.
Pečene ohlađene korice filovati (zadnju koricu ne filovati već staviti čokoladnu glazuru).
Istopiti 200 g čokolade, 6 kašika ulja i preliti kolač.
U posudu staviti 100 g margarina, 200 g šećera, 60 g meda. Na tihoj vatri kuvati dok se šećer ne otopi pa dodati 2 umućena jaja, kakao. Kuvati još 1 minut pa dodati sirće, C sodu bikarbonu.
Dobro izmešati, skinuti sa vatre i dodati brašno. Zamesiti testo, staviti na radnu površinu i uz dodatak 3 kašike brašna izraditi i podeliti na 8 delova.
Svaki deo staviti u kesu za zamrzavanje od 3 litra ( veličina kese 23x27 cm) i ostaviti da stane 30 minuta.
Uzeti kesu sa testom i oklagijom razvaljati tanko da testo ispuni veličinu kese. Tako uraditi sa svim testom u kesama.
Razvaljano testo sa kesam staviti jedno na drugo na tacnu i ostaviti da stane u zamrzivač 30 minuta.
Za to vreme napraviti fil.
U posudu staviti da se kuva 700 ml mleka, 300 g šećera i 2 C vanilin šećera.
Umutiti 2 jaja, dodati 2 C pudinga od vanile, 2 kašike C čvrstina i 100 ml mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne i ohladi dodati umućen 250 g putera.
Izvaditi razvaljane kore iz zamrzivača, uzeti 1 koru iseći kesu, staviti koru na papir za pečenje, a kesu odlepiti, a koricu na par mesta izbockati viljuškom.
Peći na 180 stepeni 3-4 minuta. Tako ispeći svih 8 korica. Koristim 2 papira za pečenje. Dok se 1 korica peče za to vreme drugu koricu isečem kesu i postavim na drugi papir.
Pečene ohlađene korice filovati (zadnju koricu ne filovati već staviti čokoladnu glazuru).
Istopiti 200 g čokolade, 6 kašika ulja i preliti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.