burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Sočne kocke sa breskvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 kg breskve

3 kašike šećera

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

3 C pudinga sa ukusom vaniline

3 čaše od 180g kisele pavlake

Dekoracija:

2 C šlaga classic

1 breskva

Sočne kocke sa breskvama

Koraci pripreme

Breskve oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke.

Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati.

Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera.

Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestalno mućenje.

Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati.

Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća.

Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija.

Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenim šlagom i komadićima breskve.

Naši proizvodi

Sočne kocke sa breskvama

Koraci pripreme

Breskve oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke.

Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati.

Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera.

Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestalno mućenje.

Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati.

Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća.

Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija.

Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenim šlagom i komadićima breskve.

Autor

Sonja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept