burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Slatkiš od pudinga sa ukusom slatke pavlake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

300 g oreo mlevenog keksa

1 ceđena pomorandža

1 kesica C vanilin šećera

50 g maslaca ili margarina

2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 l mleka

Za dekoraciju:

slatko od višnje

Slatkiš od pudinga sa ukusom slatke pavlake

Koraci pripreme

Umutiti dobro maslac ili margarin sa C vanilin šećerom zatim dodati mleveni oreo keks.

Dodati sok od jedne ceđene pomorandže. Ovu masu na tacni za tortu oblikovati po želji.

Zatim skuvati C puding sa ukusom slatke pavlake.

Uputstvo za pripremu:
Pripremite 1 l mleka. Odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj dve kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 2-3 kašike šećera (40-60 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2 minuta uz neprestano mešanje.

Pripremljeni patišpanj od keksa preliti pudingom i ostavite kolač u frižideru bar 1h, a idealno je i duže.

Seći na kocke i svaku kocku preliti slatkom od višnje.

Naši proizvodi

Slatkiš od pudinga sa ukusom slatke pavlake

Koraci pripreme

Umutiti dobro maslac ili margarin sa C vanilin šećerom zatim dodati mleveni oreo keks.

Dodati sok od jedne ceđene pomorandže. Ovu masu na tacni za tortu oblikovati po želji.

Zatim skuvati C puding sa ukusom slatke pavlake.

Uputstvo za pripremu:
Pripremite 1 l mleka. Odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj dve kesice i mešajte dok masa ne postane glatka. Preostalu količinu mleka zasladite sa 2-3 kašike šećera (40-60 g) i zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatre, umešajte pripremljenu masu i kuvajte 2 minuta uz neprestano mešanje.

Pripremljeni patišpanj od keksa preliti pudingom i ostavite kolač u frižideru bar 1h, a idealno je i duže.

Seći na kocke i svaku kocku preliti slatkom od višnje.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept