0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
25
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
25
4 jaja
200 g šećera
100 ml ulja
100 ml vruće vode
250 g brašna
1 C prašak za pecivo
1,5 kašika C kakaoa
1 C puding s ukusom vanile
350 ml mleka
100 g šećera
1 C vanilin šećer
200 g maslaca
100 g C kokosovog brašna
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Biskvit:
Odvojite žumanca od belanca i belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu, pa dobro promešajte.
Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećera i mešajte do se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodajte C kakao.
Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 min. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
Krem:
Prašak za puding pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom i malo mleka, te ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrendani maslac, te dobro izmešajte električnim mikserom.
Postupak filovanja:
Na tamni krug od biskvita stavite kašiku krema, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremu, ima ga čak i previše). Tako dobijenu “torticu” premažite kremom i sa obe strane (obod), te uvaljajte u C kokosovo brašno.
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć male kašičice otopljenu čokoladu premazati preko svakog kolačića i staviti u frižider na sat vremena.
Biskvit:
Odvojite žumanca od belanca i belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu, pa dobro promešajte.
Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećera i mešajte do se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodajte C kakao.
Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 min. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
Krem:
Prašak za puding pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom i malo mleka, te ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrendani maslac, te dobro izmešajte električnim mikserom.
Postupak filovanja:
Na tamni krug od biskvita stavite kašiku krema, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremu, ima ga čak i previše). Tako dobijenu “torticu” premažite kremom i sa obe strane (obod), te uvaljajte u C kokosovo brašno.
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć male kašičice otopljenu čokoladu premazati preko svakog kolačića i staviti u frižider na sat vremena.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.