burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Ruske šubare

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

Biskvit:

4 jaja

200 g šećera

100 ml ulja

100 ml vruće vode

250 g brašna

1 C prašak za pecivo

1,5 kašika C kakaoa

Krem:

1 C puding s ukusom vanile

350 ml mleka

100 g šećera

1 C vanilin šećer

200 g maslaca

100 g C kokosovog brašna

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Ruske šubare

Koraci pripreme

Biskvit:
Odvojite žumanca od belanca i belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu, pa dobro promešajte.

Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećera i mešajte do se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodajte C kakao.

Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 min. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).

Krem:
Prašak za puding pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom i malo mleka, te ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrendani maslac, te dobro izmešajte električnim mikserom.

Postupak filovanja:
Na tamni krug od biskvita stavite kašiku krema, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremu, ima ga čak i previše). Tako dobijenu “torticu” premažite kremom i sa obe strane (obod), te uvaljajte u C kokosovo brašno.

Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć male kašičice otopljenu čokoladu premazati preko svakog kolačića i staviti u frižider na sat vremena.

Naši proizvodi

Ruske šubare

Koraci pripreme

Biskvit:
Odvojite žumanca od belanca i belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu, pa dobro promešajte.

Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećera i mešajte do se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodajte C kakao.

Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 min. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).

Krem:
Prašak za puding pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom i malo mleka, te ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrendani maslac, te dobro izmešajte električnim mikserom.

Postupak filovanja:
Na tamni krug od biskvita stavite kašiku krema, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremu, ima ga čak i previše). Tako dobijenu “torticu” premažite kremom i sa obe strane (obod), te uvaljajte u C kokosovo brašno.

Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć male kašičice otopljenu čokoladu premazati preko svakog kolačića i staviti u frižider na sat vremena.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept