0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
800 ml mleko
100 g šećer
100 g bela čokolada
100 g margarin
100 g Bela čokolada sa komadićima badema
2 kašika mleko
1 kašika kokosovo ulje
nekoliko kašika C Kokosovo brašno
4 komad Dr. Oetker Rozen kore
Kremasti, nežan kolač sa bogatim filom od bele čokolade i kokosa, složen između tankih rozen kora, završen glazurom od bele čokolade sa komadićima badema i posut kokosom.
Skuvajte 700 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, a u međuvremenu razmutite gustin u 100 ml hladnog mleka. Kada mleko provri, dodajte razmućeni gustin i kuvajte uz neprekidno mešanje na slaboj vatri dok se ne zgusne. Najbolje špatulom sa ravnom ivicom da bi se pokrila cela površina dna šerpe.
Nakon što fil malo prohladi, dodajte otopljenu belu čokoladu, margarin i kokos (jedno po jedno) pa sve dobro umutite.
Podelite fil na 3 dela pa složite 4 kore sa 3 sloja fila. Završite poslednjom korom, pokrijte papirom za pečenje i stavite blagi pritisak preko (npr. daska ili knjiga). Ostavite kolač da odstoji u frižideru minimum 6 sati, idealno preko noći.
Za glazuru otopite belu čokoladu sa komadićima badema sa mlekom i uljem na pari ili niskoj temperaturi dok ne postane glatka i sjajna. Prelijte ohlađeni kolač i ostavite još 30-60 minuta u frižideru da se glazura stegne.
Secite kolač vrućim tankim nožem za čiste ivice.
Prijatno!
Kremasti, nežan kolač sa bogatim filom od bele čokolade i kokosa, složen između tankih rozen kora, završen glazurom od bele čokolade sa komadićima badema i posut kokosom.
Skuvajte 700 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, a u međuvremenu razmutite gustin u 100 ml hladnog mleka. Kada mleko provri, dodajte razmućeni gustin i kuvajte uz neprekidno mešanje na slaboj vatri dok se ne zgusne. Najbolje špatulom sa ravnom ivicom da bi se pokrila cela površina dna šerpe.
Nakon što fil malo prohladi, dodajte otopljenu belu čokoladu, margarin i kokos (jedno po jedno) pa sve dobro umutite.
Podelite fil na 3 dela pa složite 4 kore sa 3 sloja fila. Završite poslednjom korom, pokrijte papirom za pečenje i stavite blagi pritisak preko (npr. daska ili knjiga). Ostavite kolač da odstoji u frižideru minimum 6 sati, idealno preko noći.
Za glazuru otopite belu čokoladu sa komadićima badema sa mlekom i uljem na pari ili niskoj temperaturi dok ne postane glatka i sjajna. Prelijte ohlađeni kolač i ostavite još 30-60 minuta u frižideru da se glazura stegne.
Secite kolač vrućim tankim nožem za čiste ivice.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.