burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Rozen kolač sa belom čokoladom i kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Fil

800 ml mleko

100 g šećer

1 kesica C Vanilin šećer

5 kašika C Čvrstin

100 g C Kokosovo brašno

100 g bela čokolada

100 g margarin

Glazura

100 g Bela čokolada sa komadićima badema

2 kašika mleko

1 kašika kokosovo ulje

Posip

nekoliko kašika C Kokosovo brašno

Slaganje

4 komad Dr. Oetker Rozen kore

Rozen kolač sa belom čokoladom i kokosom

Kremasti, nežan kolač sa bogatim filom od bele čokolade i kokosa, složen između tankih rozen kora, završen glazurom od bele čokolade sa komadićima badema i posut kokosom.

Koraci pripreme

Fil

Skuvajte 700 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, a u međuvremenu razmutite gustin u 100 ml hladnog mleka. Kada mleko provri, dodajte razmućeni gustin i kuvajte uz neprekidno mešanje na slaboj vatri dok se ne zgusne. Najbolje špatulom sa ravnom ivicom da bi se pokrila cela površina dna šerpe.

Nakon što fil malo prohladi, dodajte otopljenu belu čokoladu, margarin i kokos (jedno po jedno) pa sve dobro umutite.

Slaganje

Podelite fil na 3 dela pa složite 4 kore sa 3 sloja fila. Završite poslednjom korom, pokrijte papirom za pečenje i stavite blagi pritisak preko (npr. daska ili knjiga). Ostavite kolač da odstoji u frižideru minimum 6 sati, idealno preko noći.

Glazura

Za glazuru otopite belu čokoladu sa komadićima badema sa mlekom i uljem na pari ili niskoj temperaturi dok ne postane glatka i sjajna. Prelijte ohlađeni kolač i ostavite još 30-60 minuta u frižideru da se glazura stegne.

Posluživanje

Secite kolač vrućim tankim nožem za čiste ivice.

Prijatno!

Naši proizvodi

Rozen kolač sa belom čokoladom i kokosom

Kremasti, nežan kolač sa bogatim filom od bele čokolade i kokosa, složen između tankih rozen kora, završen glazurom od bele čokolade sa komadićima badema i posut kokosom.

Koraci pripreme

Fil

Skuvajte 700 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, a u međuvremenu razmutite gustin u 100 ml hladnog mleka. Kada mleko provri, dodajte razmućeni gustin i kuvajte uz neprekidno mešanje na slaboj vatri dok se ne zgusne. Najbolje špatulom sa ravnom ivicom da bi se pokrila cela površina dna šerpe.

Nakon što fil malo prohladi, dodajte otopljenu belu čokoladu, margarin i kokos (jedno po jedno) pa sve dobro umutite.

Slaganje

Podelite fil na 3 dela pa složite 4 kore sa 3 sloja fila. Završite poslednjom korom, pokrijte papirom za pečenje i stavite blagi pritisak preko (npr. daska ili knjiga). Ostavite kolač da odstoji u frižideru minimum 6 sati, idealno preko noći.

Glazura

Za glazuru otopite belu čokoladu sa komadićima badema sa mlekom i uljem na pari ili niskoj temperaturi dok ne postane glatka i sjajna. Prelijte ohlađeni kolač i ostavite još 30-60 minuta u frižideru da se glazura stegne.

Posluživanje

Secite kolač vrućim tankim nožem za čiste ivice.

Prijatno!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept