0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
16
6 komad jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašika ulja
100 g raznobojnih žele bombona
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
4 kašika šećera
500 ml mleka
180 ml mleka
100 g C Šlag krem sa ukusom čokolade
po potrebi toping od ćokolade
Mekani rolat sa žele bombonama, pudingom i šlag kremom.
Pomešajte puding sa šećerom pa skuvajte u pola litra mleka po uputstvu na kesici. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi.
Za koru umutite odvojeno 6 belanaca sa šećerom u čvrst šam, pa dodajte žumanca i na kraju umešajte brašno, sitno seckane žele bombone i ulje. Smesu rasporedite u pleh veličine 32x42cm na namašćen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180stC oko 12 minuta. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se skroz ohladi.
Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici.
Odvijte ohlađenu koru, otklonite pek papir, koru premažite ohlađenim pudingom i sa polovinom umućene šlag kreme. Uvijte rolat. Ostatak šlag kreme premažite preko rolata. Ukrastite topingom od čokolade ili otopljenom čokoladom. Čuvajte u frižideru.
Rolat secite na parčad željene veličine. Možete i dodatno preliti čokoladm ili topingom po želji.
Mekani rolat sa žele bombonama, pudingom i šlag kremom.
Pomešajte puding sa šećerom pa skuvajte u pola litra mleka po uputstvu na kesici. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi.
Za koru umutite odvojeno 6 belanaca sa šećerom u čvrst šam, pa dodajte žumanca i na kraju umešajte brašno, sitno seckane žele bombone i ulje. Smesu rasporedite u pleh veličine 32x42cm na namašćen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180stC oko 12 minuta. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se skroz ohladi.
Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici.
Odvijte ohlađenu koru, otklonite pek papir, koru premažite ohlađenim pudingom i sa polovinom umućene šlag kreme. Uvijte rolat. Ostatak šlag kreme premažite preko rolata. Ukrastite topingom od čokolade ili otopljenom čokoladom. Čuvajte u frižideru.
Rolat secite na parčad željene veličine. Možete i dodatno preliti čokoladm ili topingom po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.