burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija16

Rolat sa žele bombonama i pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora

6 komad jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašika ulja

100 g raznobojnih žele bombona

Fil I

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

4 kašika šećera

500 ml mleka

Fil II

180 ml mleka

100 g C Šlag krem sa ukusom čokolade

Dekoracija

po potrebi toping od ćokolade

Rolat sa žele bombonama i pudingom

Mekani rolat sa žele bombonama, pudingom i šlag kremom.

Koraci pripreme

Priprema fila I

Pomešajte puding sa šećerom pa skuvajte u pola litra mleka po uputstvu na kesici. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi.

Priprema kore

Za koru umutite odvojeno 6 belanaca sa šećerom u čvrst šam, pa dodajte žumanca i na kraju umešajte brašno, sitno seckane žele bombone i ulje. Smesu rasporedite u pleh veličine 32x42cm na namašćen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180stC oko 12 minuta. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se skroz ohladi.

Priprema fila II

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici.

Filovanje

Odvijte ohlađenu koru, otklonite pek papir, koru premažite ohlađenim pudingom i sa polovinom umućene šlag kreme. Uvijte rolat. Ostatak šlag kreme premažite preko rolata. Ukrastite topingom od čokolade ili otopljenom čokoladom. Čuvajte u frižideru.

Serviranje

Rolat secite na parčad željene veličine. Možete i dodatno preliti čokoladm ili topingom po želji.

Naši proizvodi

Rolat sa žele bombonama i pudingom

Mekani rolat sa žele bombonama, pudingom i šlag kremom.

Koraci pripreme

Priprema fila I

Pomešajte puding sa šećerom pa skuvajte u pola litra mleka po uputstvu na kesici. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi.

Priprema kore

Za koru umutite odvojeno 6 belanaca sa šećerom u čvrst šam, pa dodajte žumanca i na kraju umešajte brašno, sitno seckane žele bombone i ulje. Smesu rasporedite u pleh veličine 32x42cm na namašćen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180stC oko 12 minuta. Pečenu koru sa sve pek papirom uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se skroz ohladi.

Priprema fila II

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici.

Filovanje

Odvijte ohlađenu koru, otklonite pek papir, koru premažite ohlađenim pudingom i sa polovinom umućene šlag kreme. Uvijte rolat. Ostatak šlag kreme premažite preko rolata. Ukrastite topingom od čokolade ili otopljenom čokoladom. Čuvajte u frižideru.

Serviranje

Rolat secite na parčad željene veličine. Možete i dodatno preliti čokoladm ili topingom po želji.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept