1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
8 komad belanaca
8 kašika šećera
8 kašika mlevenih pečenih lešnika
2 kašika brašna
pola kašičica C Prašak za pecivo
8 komad žumanaca
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
8 kašika šećera
600 ml mleka
100 g bele čokolade
150 g maslaca
Za ljubitelje kremastih kolača sa kokosom.
Umutite belanca a zatim dodati šećer. Mutiti dok se šećer ne istopi.
A zatim špatulom umešati lesnike, brašno I prašak za pecivo.
Izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 min.
Pečenu koru uviti u rolat I ostaviti da se ohladi.
Žumanca umutiti sa malo mleka I pudingom.
Ostatak mleka sa šećerom staviti da provri.
U provrelo mleko dodati smesu sa žumancima.
Smanjiti temperaturu i mutiti dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre.
Dodati maslac I belu čokoladu u vreo fil i mešati dok se ne istopi.
Zatim dodati mleko u prahu I kokos.
Sjediniti I ostavite da se ohladi.
Posebno umutiti 200g šlaga.
Rolat filovati žutim filom pa šlagom i onda uviti pomoću papira ili folije. Ostavite ga u frižider dok se dobro ne stegne I ohladi.
Rolat dekorišite šlagom I posuti kokosom.
Za ljubitelje kremastih kolača sa kokosom.
Umutite belanca a zatim dodati šećer. Mutiti dok se šećer ne istopi.
A zatim špatulom umešati lesnike, brašno I prašak za pecivo.
Izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 min.
Pečenu koru uviti u rolat I ostaviti da se ohladi.
Žumanca umutiti sa malo mleka I pudingom.
Ostatak mleka sa šećerom staviti da provri.
U provrelo mleko dodati smesu sa žumancima.
Smanjiti temperaturu i mutiti dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre.
Dodati maslac I belu čokoladu u vreo fil i mešati dok se ne istopi.
Zatim dodati mleko u prahu I kokos.
Sjediniti I ostavite da se ohladi.
Posebno umutiti 200g šlaga.
Rolat filovati žutim filom pa šlagom i onda uviti pomoću papira ili folije. Ostavite ga u frižider dok se dobro ne stegne I ohladi.
Rolat dekorišite šlagom I posuti kokosom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.