burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 40 kolačića

Rafaelo kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 40 kolačića

Sastojci

1. Kora:

5 belanaca

150 g šećera

150 g C kokosa

1 kašika brašna

2. Kora:

5 belanaca

150 g šećera

2 rebra čokolade

150 g mlevenih prženih lešnika

1 kašika brašna

Fil:

10 žumanaca

150 g šećera

1 C puding od vanile

1 kašika C čvrstina

1/2 l mleka

250 g margarina

50 g C kokosa za posipanje

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

1. Kora:
Umutiti belanca u čvrst sneg i dodati šećer i mutiti još par minuta. Dodati kašiku brašna i C kokos i izmešati varjačom.

Izručiti u pleh postavljen papirom za pečenje i peći u rerni koja je zagrejana na 200 stepeni.

Kada stavite koru da se peče temperaturu smanjiti na 150 stepeni i peći još 15-20 minuta dok kora ne bude blago rumena.

2. Kora:
Isto kao za prvu umutiti belanca i šećer dodati čokoladu otopljenu na pari, lešnike i brašno i peći na isti način kao i prvu.

Fil:
Odvojiti 100 ml mleka, a ostalo staviti da se kuva sa 150 g šećera. Umutiti žumanca, C puding i čvrstin i dodati 100 ml mleka.

Kada mleko koje ste stavili da se kuva provri, sipati u njega ovu smesu, polako, uz stalno mešanje žicom, čim prokuva ponovo gotovo je.

Kada se ohladi umutiti u fil margarin koji je na sobnoj temperaturi.

Filovati: Bela kora - Fil - Braon kora - Fil.

Gotovo posuti C kokosom.

Naši proizvodi

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

1. Kora:
Umutiti belanca u čvrst sneg i dodati šećer i mutiti još par minuta. Dodati kašiku brašna i C kokos i izmešati varjačom.

Izručiti u pleh postavljen papirom za pečenje i peći u rerni koja je zagrejana na 200 stepeni.

Kada stavite koru da se peče temperaturu smanjiti na 150 stepeni i peći još 15-20 minuta dok kora ne bude blago rumena.

2. Kora:
Isto kao za prvu umutiti belanca i šećer dodati čokoladu otopljenu na pari, lešnike i brašno i peći na isti način kao i prvu.

Fil:
Odvojiti 100 ml mleka, a ostalo staviti da se kuva sa 150 g šećera. Umutiti žumanca, C puding i čvrstin i dodati 100 ml mleka.

Kada mleko koje ste stavili da se kuva provri, sipati u njega ovu smesu, polako, uz stalno mešanje žicom, čim prokuva ponovo gotovo je.

Kada se ohladi umutiti u fil margarin koji je na sobnoj temperaturi.

Filovati: Bela kora - Fil - Braon kora - Fil.

Gotovo posuti C kokosom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept