0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20
5 belanaca
125 g šećera
125 g C kokosovog brašna
1 kašika belog brašna
1 C prašak za pecivo
5 žumanaca
125 g šećera
1 C puding od vanile
0,5 l mleka
kokos za posipanje
Umutiti sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i C kokosovo brašno. U šoljici izmešati obično brašno sa C praškom za pecivo i dodati u umućena belanca.
Pleh obložiti pek papirom i koru peći 10 min. u zagrejanoj rerni na 180°C.
Sa kore skinuti papir i vratiti u pleh u kojem se pekla jer će nam on poslužiti kao kalup.
Od 0,5 l mleka odvaditi potrebnu količinu da razmutite puding i brašno, ostatak sipati u šerpu sa žumancima i šećerom.
Kada se smesa u šerpi zagreje, u nju dodati razmućen puding i brašno i mešati dok se fil ne skuva.
Kada se fil prohladi, u njega dodati iseckan margarin i umutiti ga mikserom.
Fil ravnomerno razmazati preko kore i posuti C kokosovim brašnom.
Umutiti sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i C kokosovo brašno. U šoljici izmešati obično brašno sa C praškom za pecivo i dodati u umućena belanca.
Pleh obložiti pek papirom i koru peći 10 min. u zagrejanoj rerni na 180°C.
Sa kore skinuti papir i vratiti u pleh u kojem se pekla jer će nam on poslužiti kao kalup.
Od 0,5 l mleka odvaditi potrebnu količinu da razmutite puding i brašno, ostatak sipati u šerpu sa žumancima i šećerom.
Kada se smesa u šerpi zagreje, u nju dodati razmućen puding i brašno i mešati dok se fil ne skuva.
Kada se fil prohladi, u njega dodati iseckan margarin i umutiti ga mikserom.
Fil ravnomerno razmazati preko kore i posuti C kokosovim brašnom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.