burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20

Rafaelo kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

125 g šećera

125 g C kokosovog brašna

1 kašika belog brašna

1 C prašak za pecivo

Za fil:

5 žumanaca

125 g šećera

1 C puding od vanile

0,5 l mleka

kokos za posipanje

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

Umutiti sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i C kokosovo brašno. U šoljici izmešati obično brašno sa C praškom za pecivo i dodati u umućena belanca.

Pleh obložiti pek papirom i koru peći 10 min. u zagrejanoj rerni na 180°C.

Sa kore skinuti papir i vratiti u pleh u kojem se pekla jer će nam on poslužiti kao kalup.

Od 0,5 l mleka odvaditi potrebnu količinu da razmutite puding i brašno, ostatak sipati u šerpu sa žumancima i šećerom.

Kada se smesa u šerpi zagreje, u nju dodati razmućen puding i brašno i mešati dok se fil ne skuva.

Kada se fil prohladi, u njega dodati iseckan margarin i umutiti ga mikserom.

Fil ravnomerno razmazati preko kore i posuti C kokosovim brašnom.

Naši proizvodi

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

Umutiti sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i C kokosovo brašno. U šoljici izmešati obično brašno sa C praškom za pecivo i dodati u umućena belanca.

Pleh obložiti pek papirom i koru peći 10 min. u zagrejanoj rerni na 180°C.

Sa kore skinuti papir i vratiti u pleh u kojem se pekla jer će nam on poslužiti kao kalup.

Od 0,5 l mleka odvaditi potrebnu količinu da razmutite puding i brašno, ostatak sipati u šerpu sa žumancima i šećerom.

Kada se smesa u šerpi zagreje, u nju dodati razmućen puding i brašno i mešati dok se fil ne skuva.

Kada se fil prohladi, u njega dodati iseckan margarin i umutiti ga mikserom.

Fil ravnomerno razmazati preko kore i posuti C kokosovim brašnom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept