burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Puding pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g brašna

1 kesica suvog C kvasca

300 ml mleka

100 g šećera

50 ml ulja

1 jaje

1 jaje za premaz

Fil:

500 ml mleka

1 kesica C pudinga od jagode

5 kašika C kokosa

3 kašike šećera

Puding pogača

Koraci pripreme

Staviti C suvi kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da uskisne.

U činiju za mešenje staviti brašno, ulje, ostatak toplog mleka, šećer jedno jaje i nadošli kvasac.

Umesiti testo pa ostaviti na toplom mestu da naraste.

Za to vreme skuvati jedan C puding u mleku sa 3 kašike šećera. Gotov puding skloniti sa vatre, dodati C kokos, sve izmešati pa ostaviti da se ohladi.

Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u široke trake.

Puding rasporediti na te tri trake. Svaku umotati u rolat.

Od ta tri rolata napraviti pletenicu, a onda je smotati u krug.

Staviti pogaču u tepsiju pa premazati umućenim jajetom.

Ostaviti još desetak minuta da odmori, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.

Naši proizvodi

Puding pogača

Koraci pripreme

Staviti C suvi kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da uskisne.

U činiju za mešenje staviti brašno, ulje, ostatak toplog mleka, šećer jedno jaje i nadošli kvasac.

Umesiti testo pa ostaviti na toplom mestu da naraste.

Za to vreme skuvati jedan C puding u mleku sa 3 kašike šećera. Gotov puding skloniti sa vatre, dodati C kokos, sve izmešati pa ostaviti da se ohladi.

Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u široke trake.

Puding rasporediti na te tri trake. Svaku umotati u rolat.

Od ta tri rolata napraviti pletenicu, a onda je smotati u krug.

Staviti pogaču u tepsiju pa premazati umućenim jajetom.

Ostaviti još desetak minuta da odmori, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept