burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Posne zebra kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

10 šoljica brašna

1 C prašak za pecivo

5 šoljica šećera

3 šoljice ulja

5 šoljica vode

2 kašike C kakaoa

Posne zebra kocke

Koraci pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa C praškom za pecivo.

Dodati šećer, ulje i vodu pa mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Polovinu smese odvojiti i u nju umešati kakao.

Manji pravougli pleh obložiti pek-papirom.

U sredinu pleha staviti 3 kašike svetle smese, a zatim u centar svetle sipati 3 kašike tamne mase.

Isti postupak nanošenja podjednake količine svetle i tamne mase u središnji deo prethodne ponavljati dok se ne utroši materijal, a masa razlije i popuni pleh.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađeni kolač iseći na kocke željene veličine.

Naši proizvodi

Posne zebra kocke

Koraci pripreme

U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa C praškom za pecivo.

Dodati šećer, ulje i vodu pa mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Polovinu smese odvojiti i u nju umešati kakao.

Manji pravougli pleh obložiti pek-papirom.

U sredinu pleha staviti 3 kašike svetle smese, a zatim u centar svetle sipati 3 kašike tamne mase.

Isti postupak nanošenja podjednake količine svetle i tamne mase u središnji deo prethodne ponavljati dok se ne utroši materijal, a masa razlije i popuni pleh.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađeni kolač iseći na kocke željene veličine.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept