0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
10 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
5 šoljica šećera
3 šoljice ulja
5 šoljica vode
2 kašike C kakaoa
U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa C praškom za pecivo.
Dodati šećer, ulje i vodu pa mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.
Polovinu smese odvojiti i u nju umešati kakao.
Manji pravougli pleh obložiti pek-papirom.
U sredinu pleha staviti 3 kašike svetle smese, a zatim u centar svetle sipati 3 kašike tamne mase.
Isti postupak nanošenja podjednake količine svetle i tamne mase u središnji deo prethodne ponavljati dok se ne utroši materijal, a masa razlije i popuni pleh.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađeni kolač iseći na kocke željene veličine.
U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa C praškom za pecivo.
Dodati šećer, ulje i vodu pa mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine.
Polovinu smese odvojiti i u nju umešati kakao.
Manji pravougli pleh obložiti pek-papirom.
U sredinu pleha staviti 3 kašike svetle smese, a zatim u centar svetle sipati 3 kašike tamne mase.
Isti postupak nanošenja podjednake količine svetle i tamne mase u središnji deo prethodne ponavljati dok se ne utroši materijal, a masa razlije i popuni pleh.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađeni kolač iseći na kocke željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.