burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posne kocke sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 kg jabuka

900 g posnog keksa

3 C pudinga sa ukusom vanile

700 ml vode

šećer po ukusu (do 400 g)

malo cimeta

2 kesice belog posnog šlaga

Posne kocke sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oljuštiti, narendati, staviti u dublju šerpu, dodati im oko 200 ml vode i šećer po ukusu. Kuvati dok jabuke ne omekšaju.

Posebno razmutiti 3 pudinga u 500 ml vode pa sipati u jabuke. Mešati dok se ne zgusne. Dodati malo cimeta.

Na tacni ili u četvrtastom plehu poređati keks 4x5, naneti vruć puding, odozgo ponovo keks i tako redom.

Potrebno je dobiti 4 reda keksa i 3 reda fila sa jabukom.

Ostaviti da se lepo ohladi i stegne.

Na kraju umutiti C šlag i premazati kolač.

Naši proizvodi

Posne kocke sa jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oljuštiti, narendati, staviti u dublju šerpu, dodati im oko 200 ml vode i šećer po ukusu. Kuvati dok jabuke ne omekšaju.

Posebno razmutiti 3 pudinga u 500 ml vode pa sipati u jabuke. Mešati dok se ne zgusne. Dodati malo cimeta.

Na tacni ili u četvrtastom plehu poređati keks 4x5, naneti vruć puding, odozgo ponovo keks i tako redom.

Potrebno je dobiti 4 reda keksa i 3 reda fila sa jabukom.

Ostaviti da se lepo ohladi i stegne.

Na kraju umutiti C šlag i premazati kolač.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept