burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Pita sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina

3 kašike šećera

300 ml mleka

Kore:

4 tanke kore za pite

100 ml jogurta

2 kašike šećera

1 kesica C Vanilin šećera

1 veće jaje

50 ml ulja

2 kašike C Griza

1 kašičica C Praška za pecivo

Pita sa pudingom

Koraci pripreme

U šerpu sipati 200 ml mleka, dodati 3 kašike šećera i staviti da se kuva.

U preostalo mleko (100 ml) sipati puding i dobro izmešati tako da nema grudvica.

Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok se ne skuva.

Gotov puding ostaviti sa strane da se malo ohladi.

Jaje umutiti sa 2 kašike šećera. Zatim dodati ostale sastojke (jogurt, vanilin šečer, jaje, ulje, griz i prašak za pecivo) i sve dobro izmešati.

Prvu koru premazati sa oko 4 kašike pripremljene smese. Postupak ponoviti za drugu i treću koru. Četvrtu koru ne premazivati.

Preko četvrte kore na jednu stranu sipati puding od vanile, dobro rasporediti (po želji možet dodati i višnje) i uviti kao rolat.

Premazati sa preostalom smesom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Naši proizvodi

Pita sa pudingom

Koraci pripreme

U šerpu sipati 200 ml mleka, dodati 3 kašike šećera i staviti da se kuva.

U preostalo mleko (100 ml) sipati puding i dobro izmešati tako da nema grudvica.

Kada mleko počne da vri dodati puding i mešati dok se ne skuva.

Gotov puding ostaviti sa strane da se malo ohladi.

Jaje umutiti sa 2 kašike šećera. Zatim dodati ostale sastojke (jogurt, vanilin šečer, jaje, ulje, griz i prašak za pecivo) i sve dobro izmešati.

Prvu koru premazati sa oko 4 kašike pripremljene smese. Postupak ponoviti za drugu i treću koru. Četvrtu koru ne premazivati.

Preko četvrte kore na jednu stranu sipati puding od vanile, dobro rasporediti (po želji možet dodati i višnje) i uviti kao rolat.

Premazati sa preostalom smesom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept