1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
500 g kora za pitu,
1 kg kajsija
100 g šećera,
1 kesica vanilin šećera
20 kašika uljs
Ukusno, dekorativno, osvežava...
Kajsije očistiti od koštica , posuti sa šećerom i vanilin šećerom, lagano izmešati.
Uzimati po dve kore, posuti sa malo ulja, i na jedana kraj kora ređajte gusto zbijene kajsije.
Urolati i tako redom ređajte u podmazanu tepsiju dok ne iskoristite sve kore.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Peći pitu dok lepo ne porumeni, kajsije će prilikom pečenja pustiti sok.
Ja preporučujem da se ova pita jede hladna, posuta sa smeđim šećerom po ukusu, ili uz sladoled od vanile.
Ukusno, dekorativno, osvežava...
Kajsije očistiti od koštica , posuti sa šećerom i vanilin šećerom, lagano izmešati.
Uzimati po dve kore, posuti sa malo ulja, i na jedana kraj kora ređajte gusto zbijene kajsije.
Urolati i tako redom ređajte u podmazanu tepsiju dok ne iskoristite sve kore.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Peći pitu dok lepo ne porumeni, kajsije će prilikom pečenja pustiti sok.
Ja preporučujem da se ova pita jede hladna, posuta sa smeđim šećerom po ukusu, ili uz sladoled od vanile.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.