0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
10
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
250 g mlevenog keksa
110 g otopljenog putera
120 ml soka od narandže
150 ml mleka
200 ml slatke pavlake
4 kašika šećera
1 kašika vanil arome
200-300 g malina
malo vode
2 kašika šećera
Panna cotta u obliku tarta je sve na svetuu.. Predivno, brza priprema.
1. Sastojke za koru sjediniti zajedno i utisnuti u kalup za tart prečnika 21cm.
2. Kesicu želatina pripremiti po uputstvu, ostaviti da nabubri. Mleko i slatku pavlaku sipati u šerpicu, dodati šećere. Promešati. Zagrejati do vrenja.
3. Skloniti šerpicu sa ringle, dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti kratko da se prohladi, sipati preko kore. Ostaviti u frižideru da se smesa lepo stegne ili u zamrzivaču.
4. Želatin pripremiti po uputstvu. Maline izblendati, sipati u šerpicu, dodati šećer i vode po želji, kratko prokuvati. Skloniti.
5. Dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti da se prohladi i sipati preko stegnute bele smese.
6. Vratiti u frižider da se hladi i stegne.
Prijatno! ☀️
Panna cotta u obliku tarta je sve na svetuu.. Predivno, brza priprema.
1. Sastojke za koru sjediniti zajedno i utisnuti u kalup za tart prečnika 21cm.
2. Kesicu želatina pripremiti po uputstvu, ostaviti da nabubri. Mleko i slatku pavlaku sipati u šerpicu, dodati šećere. Promešati. Zagrejati do vrenja.
3. Skloniti šerpicu sa ringle, dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti kratko da se prohladi, sipati preko kore. Ostaviti u frižideru da se smesa lepo stegne ili u zamrzivaču.
4. Želatin pripremiti po uputstvu. Maline izblendati, sipati u šerpicu, dodati šećer i vode po želji, kratko prokuvati. Skloniti.
5. Dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti da se prohladi i sipati preko stegnute bele smese.
6. Vratiti u frižider da se hladi i stegne.
Prijatno! ☀️
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.