burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Panna cotta tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora

250 g mlevenog keksa

110 g otopljenog putera

120 ml soka od narandže

Beli fil

150 ml mleka

200 ml slatke pavlake

1 kesica C Vanilin šećer

4 kašika šećera

1 kašika vanil arome

1 kesica C Želatin

Vocni fil

200-300 g malina

malo vode

2 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Želatin

Panna cotta tart

Panna cotta u obliku tarta je sve na svetuu.. Predivno, brza priprema.

Koraci pripreme

Priprema

1. Sastojke za koru sjediniti zajedno i utisnuti u kalup za tart prečnika 21cm.
2. Kesicu želatina pripremiti po uputstvu, ostaviti da nabubri. Mleko i slatku pavlaku sipati u šerpicu, dodati šećere. Promešati. Zagrejati do vrenja.
3. Skloniti šerpicu sa ringle, dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti kratko da se prohladi, sipati preko kore. Ostaviti u frižideru da se smesa lepo stegne ili u zamrzivaču.
4. Želatin pripremiti po uputstvu. Maline izblendati, sipati u šerpicu, dodati šećer i vode po želji, kratko prokuvati. Skloniti.
5. Dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti da se prohladi i sipati preko stegnute bele smese.
6. Vratiti u frižider da se hladi i stegne.
Prijatno! ☀️

Naši proizvodi

Panna cotta tart

Panna cotta u obliku tarta je sve na svetuu.. Predivno, brza priprema.

Koraci pripreme

Priprema

1. Sastojke za koru sjediniti zajedno i utisnuti u kalup za tart prečnika 21cm.
2. Kesicu želatina pripremiti po uputstvu, ostaviti da nabubri. Mleko i slatku pavlaku sipati u šerpicu, dodati šećere. Promešati. Zagrejati do vrenja.
3. Skloniti šerpicu sa ringle, dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti kratko da se prohladi, sipati preko kore. Ostaviti u frižideru da se smesa lepo stegne ili u zamrzivaču.
4. Želatin pripremiti po uputstvu. Maline izblendati, sipati u šerpicu, dodati šećer i vode po želji, kratko prokuvati. Skloniti.
5. Dodati nabubreli želatin, mešati dok se ne rastopi, ostaviti da se prohladi i sipati preko stegnute bele smese.
6. Vratiti u frižider da se hladi i stegne.
Prijatno! ☀️

Autor

Ance sa kolace
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept