0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
4 belanca
150 g šećera
200 g mlevenih oraha
150 g omekšalog margarina
2 kašike prezli
1 kašika brašna
4 žumanca
150 g šećera
150 ml ceđenog soka od narandže
1 pomoranža (korica)
2 kašike brašna
250 g margarina
2 kesice šlaga C
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom.
Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 C, oko petnaest minuta.
Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, pa dodati ceđeni sok od narandže i rendanu koricu.
Zatim, dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta, uz redovno mešanje.
Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim margarinom i dobro sjediniti.
Pripremljen fil premazati preko ohlađene kore.
Umutiti C šlag i premazati kolač.
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom.
Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 C, oko petnaest minuta.
Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, pa dodati ceđeni sok od narandže i rendanu koricu.
Zatim, dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta, uz redovno mešanje.
Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim margarinom i dobro sjediniti.
Pripremljen fil premazati preko ohlađene kore.
Umutiti C šlag i premazati kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.