0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
4 belanca
150 g šećera
200 g mlevenih oraha
150 g omekšalog margarina
2 kašike prezli
1 kašika brašna
4 žumanca
150 g šećera
150 ml ceđenog soka od narandže
1 pomoranža (korica)
2 kašike brašna
250 g margarina
2 kesice šlaga C
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom. 
Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 C, oko petnaest minuta. 
Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, pa dodati ceđeni sok od narandže i rendanu koricu. 
Zatim, dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta, uz redovno mešanje. 
Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim margarinom i dobro sjediniti. 
Pripremljen fil premazati preko ohlađene kore. 
Umutiti C šlag i premazati kolač.
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom. 
Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180 C, oko petnaest minuta. 
Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, pa dodati ceđeni sok od narandže i rendanu koricu. 
Zatim, dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta, uz redovno mešanje. 
Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim margarinom i dobro sjediniti. 
Pripremljen fil premazati preko ohlađene kore. 
Umutiti C šlag i premazati kolač.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.