0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
500 g kora za pitu
1 tegla kompota od kajsija (može i neko drugo voće)
2 jaja
1/2 l jogurta
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
3 kašike prezli
100 g C griza
3 kašike šećera
100 g ulja
150 g meda
200 ml vode
2 C vanilin šećera
malo limuna
Umutiti 2 jaja, 1/2 l jogurta, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 3 kašike prezli, 100 g C griza, 3 kašike šećera i 100 g ulja.
Uzeti pola pakovanja kora i pola fila za prvi rolat.
Koru raširiti pa po 3 kašike fila i ređati koru fil tako do poslednje kore.
Na poslednju koru staviti voće i uviti u rolat. Na isti način napraviti i drugi rolat.
Rolate premazati: 1 kašika meda i 1 kašika vode (razmutiti).
Peći na oko 220 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno preliti vruće rolate prelivom: razmutiti 150 g meda, 200 ml vode, 2 C vanilin šećera i malo soka od limuna.
Vratiti na 1 minut u rernu. Kada izvadite iz rerne okrenite rolate da bi i gornja strana lepo upila preliv.
Kada se ohladi iseći rolat.
Umutiti 2 jaja, 1/2 l jogurta, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 3 kašike prezli, 100 g C griza, 3 kašike šećera i 100 g ulja.
Uzeti pola pakovanja kora i pola fila za prvi rolat.
Koru raširiti pa po 3 kašike fila i ređati koru fil tako do poslednje kore.
Na poslednju koru staviti voće i uviti u rolat. Na isti način napraviti i drugi rolat.
Rolate premazati: 1 kašika meda i 1 kašika vode (razmutiti).
Peći na oko 220 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno preliti vruće rolate prelivom: razmutiti 150 g meda, 200 ml vode, 2 C vanilin šećera i malo soka od limuna.
Vratiti na 1 minut u rernu. Kada izvadite iz rerne okrenite rolate da bi i gornja strana lepo upila preliv.
Kada se ohladi iseći rolat.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.