burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Medena pita rolat sa kajsijom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g kora za pitu

1 tegla kompota od kajsija (može i neko drugo voće)

Fil:

2 jaja

1/2 l jogurta

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

3 kašike prezli

100 g C griza

3 kašike šećera

100 g ulja

Preliv:

150 g meda

200 ml vode

2 C vanilin šećera

malo limuna

Medena pita rolat sa kajsijom

Koraci pripreme

Umutiti 2 jaja, 1/2 l jogurta, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 3 kašike prezli, 100 g C griza, 3 kašike šećera i 100 g ulja.

Uzeti pola pakovanja kora i pola fila za prvi rolat.

Koru raširiti pa po 3 kašike fila i ređati koru fil tako do poslednje kore.

Na poslednju koru staviti voće i uviti u rolat. Na isti način napraviti i drugi rolat.

Rolate premazati: 1 kašika meda i 1 kašika vode (razmutiti).

Peći na oko 220 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno preliti vruće rolate prelivom: razmutiti 150 g meda, 200 ml vode, 2 C vanilin šećera i malo soka od limuna.

Vratiti na 1 minut u rernu. Kada izvadite iz rerne okrenite rolate da bi i gornja strana lepo upila preliv.

Kada se ohladi iseći rolat.

Naši proizvodi

Medena pita rolat sa kajsijom

Koraci pripreme

Umutiti 2 jaja, 1/2 l jogurta, 1 C prašak za pecivo, 1 C vanilin šećer, 3 kašike prezli, 100 g C griza, 3 kašike šećera i 100 g ulja.

Uzeti pola pakovanja kora i pola fila za prvi rolat.

Koru raširiti pa po 3 kašike fila i ređati koru fil tako do poslednje kore.

Na poslednju koru staviti voće i uviti u rolat. Na isti način napraviti i drugi rolat.

Rolate premazati: 1 kašika meda i 1 kašika vode (razmutiti).

Peći na oko 220 stepeni oko 25 minuta. Kada je pečeno preliti vruće rolate prelivom: razmutiti 150 g meda, 200 ml vode, 2 C vanilin šećera i malo soka od limuna.

Vratiti na 1 minut u rernu. Kada izvadite iz rerne okrenite rolate da bi i gornja strana lepo upila preliv.

Kada se ohladi iseći rolat.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept