burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Letnje kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

600 g keksa

Fil od griza:

4 belanca

110 g C griza

100 g šećera

20 g C vanilin šećera

1 l mleka

Fil od pudinga:

2 C pudinga od vanile

1 l mleka

4 žumanca

120 g šećera

Treći sloj:

C šlag

malo rendane čokolade

Letnje kocke

Koraci pripreme

Umutite belanca u čvrst sneg. Pomešati C griz, šećer i C vanilin šećer pa razmutiti sa 20 kašika mleka. Preostalo mleko staviti da provri.

U provrelo mleko sipati razmućen griz i kuvati dok se ne zgusne. Kuvan i vruć griz sjediniti iz više puta sa umućenim belancima.

U pleh 35x25 cm poređati red keksa, pa premazati još vrućim filom od griza.

Fil 2:
Žumance, C puding i šećer razmutiti sa 20 kašika mleka. Preostalo mleko staviti da provri, pa u provrelo mleko sipati razmućena žumanca i puding i kuvati dok se ne zgusne (kao običan puding).

Preko fila od griza poređati red keksa, pa vruć fil od žumanaca i pudinga.

Zatim još jedan red keksa, pa preko premazati umućen šlag i posuti sa malo rendane čokolade.

Ostaviti kolač da se stegne i ohladi.

Naši proizvodi

Letnje kocke

Koraci pripreme

Umutite belanca u čvrst sneg. Pomešati C griz, šećer i C vanilin šećer pa razmutiti sa 20 kašika mleka. Preostalo mleko staviti da provri.

U provrelo mleko sipati razmućen griz i kuvati dok se ne zgusne. Kuvan i vruć griz sjediniti iz više puta sa umućenim belancima.

U pleh 35x25 cm poređati red keksa, pa premazati još vrućim filom od griza.

Fil 2:
Žumance, C puding i šećer razmutiti sa 20 kašika mleka. Preostalo mleko staviti da provri, pa u provrelo mleko sipati razmućena žumanca i puding i kuvati dok se ne zgusne (kao običan puding).

Preko fila od griza poređati red keksa, pa vruć fil od žumanaca i pudinga.

Zatim još jedan red keksa, pa preko premazati umućen šlag i posuti sa malo rendane čokolade.

Ostaviti kolač da se stegne i ohladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept