burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kašika C kakao praha

1 kesica C praška za pecivo

Preliv za koru:

20 kašika šećera

malo vode

Za fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

10 kašika brašna

250 g margarina ili putera

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike ulja

Ledene kocke

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.

Dodajte šećer, još malo mutite, pa kada smesa postane čvrsta umešajte žumanca, brašno i C prašak za pecivo. Na kraju dodajte C kakao i promešajte kašikom.

Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Ušpinujte 20 kašika šećera sa malo vode, pa kada tečnost vri tri do pet minuta prelijte je preko prohlađene kore.

Sipajte litar mleka u šerpu, dodajte šećer i kuvajte dok ne provri. U zasebnoj posudi pomešajte 10 kašika brašna sa malo vode, tako da dobijete smesu gustine kao za puding, pa sipajte u proključalo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite fil da se ohladi, pa mu dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Fil stavite preko natopljene kore, pa preko njega ravnomerno rasporedite glazuru od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete na tihoj vatri rastopiti 100 g čokolade i 3 kašike ulja.

Gotov kolač stavite u frižider i ostavite da odstoji nekoliko sati pre služenja.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg.

Dodajte šećer, još malo mutite, pa kada smesa postane čvrsta umešajte žumanca, brašno i C prašak za pecivo. Na kraju dodajte C kakao i promešajte kašikom.

Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Ušpinujte 20 kašika šećera sa malo vode, pa kada tečnost vri tri do pet minuta prelijte je preko prohlađene kore.

Sipajte litar mleka u šerpu, dodajte šećer i kuvajte dok ne provri. U zasebnoj posudi pomešajte 10 kašika brašna sa malo vode, tako da dobijete smesu gustine kao za puding, pa sipajte u proključalo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite fil da se ohladi, pa mu dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.

Fil stavite preko natopljene kore, pa preko njega ravnomerno rasporedite glazuru od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete na tihoj vatri rastopiti 100 g čokolade i 3 kašike ulja.

Gotov kolač stavite u frižider i ostavite da odstoji nekoliko sati pre služenja.

Autor

Milanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept