burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

8 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

200 ml ulja

Za fil:

1 l mleka

15 kašika kristal šećera

13 kašika brašna

margarin

2 C vanilin šećera

Šerbet

1 l vode

700 g šećera

Glazura:

200 g čokolade

1 kockica margarina

nekoliko kašičica mleka

1 jaje

Ledene kocke

Koraci pripreme

Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Dodati 6 žumanca i mutiti dok se ne sjedini.

Dodati 6 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 šoljicu ulja, C prašak za pecivo i izmešati kašikom da se sjedini.

Peći u pleh na papiru za pečenje na 180 stepeni.

Fil:
Staviti oko 600 ml mleka da provri. Posebno izmešati brašno i šećer zajedno sa ostatkom mleka da dobijete glatku smesu.

Kada mleko provri skloniti sa vatre i postepeno dodavati smesu stalno mešajući. Vratiti na vatru i mešati dok se ne zgusne.

Fil ohladiti i umutiti margarin i C vanilin šećer.

Šerbet:
1 l vode skuvati sa 700 g šećera. Preliti preko pečene kore. Kada je kora hladna premazati je sa filom.
Preko fila ide glazura od čokolade.

Glazura:
200 g čokolade istopiti sa malo mleka, kockom margarina, skloniti sa vatre, malo prohladiti, dodati jedno celo živo jaje, izmešati i premazati preko fila.

Kolac staviti u friz na hlađenje.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Kora:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera. Dodati 6 žumanca i mutiti dok se ne sjedini.

Dodati 6 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 šoljicu ulja, C prašak za pecivo i izmešati kašikom da se sjedini.

Peći u pleh na papiru za pečenje na 180 stepeni.

Fil:
Staviti oko 600 ml mleka da provri. Posebno izmešati brašno i šećer zajedno sa ostatkom mleka da dobijete glatku smesu.

Kada mleko provri skloniti sa vatre i postepeno dodavati smesu stalno mešajući. Vratiti na vatru i mešati dok se ne zgusne.

Fil ohladiti i umutiti margarin i C vanilin šećer.

Šerbet:
1 l vode skuvati sa 700 g šećera. Preliti preko pečene kore. Kada je kora hladna premazati je sa filom.
Preko fila ide glazura od čokolade.

Glazura:
200 g čokolade istopiti sa malo mleka, kockom margarina, skloniti sa vatre, malo prohladiti, dodati jedno celo živo jaje, izmešati i premazati preko fila.

Kolac staviti u friz na hlađenje.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept