burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30-35

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30-35

Sastojci

Piškota:

5 jaja

5 kašika šećera

prstohvat soli

5 kašika brašna

1 C Prašak za pecivo

3 kašike C Kakao praha

Sirup:

3 dl vode

100 g šećera

1 C Vanilin šećer

Fil:

10 kašika šećera

2 C Vanilin šećera

5 kašika brašna

5 kašika C Čvrstina

700 ml + 200 ml mleka

250 g margarina

Preliv:

200 g crne čokolade

3 kašike ulja

Ledene kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom i prstohvatom soli, u čvrsti sneg. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance, brašno, kakao i prašak za pecivo.

Peći u tepsiji dimenzija 20x30 cm, na 180°C, oko 20-25 minuta.

Za sirup pomešati vodu, šećer i vanilin šećer i kuvati do vrenja, odnosno dok se šećer ne otopi.

Skinuti sa vatre i preliti piškotu. Ostaviti piškotu da se ohladi.

Za fil najpre pomešati sve suve sastojke i dodati im 200 ml mleka.

U preostalih 700 ml mleka ukuvati tako dobijenu smesu i ostaviti da se ohladi.

Margarin sobne temperature izmiksati, te mu dodavati kašiku po kašiku fila. Mutiti dok se masa ne sjedini.

Preliti fil preko piškote i izravnati ga.

Otopiti crnu čokoladu sa uljem i preliti kolač.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom i prstohvatom soli, u čvrsti sneg. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance, brašno, kakao i prašak za pecivo.

Peći u tepsiji dimenzija 20x30 cm, na 180°C, oko 20-25 minuta.

Za sirup pomešati vodu, šećer i vanilin šećer i kuvati do vrenja, odnosno dok se šećer ne otopi.

Skinuti sa vatre i preliti piškotu. Ostaviti piškotu da se ohladi.

Za fil najpre pomešati sve suve sastojke i dodati im 200 ml mleka.

U preostalih 700 ml mleka ukuvati tako dobijenu smesu i ostaviti da se ohladi.

Margarin sobne temperature izmiksati, te mu dodavati kašiku po kašiku fila. Mutiti dok se masa ne sjedini.

Preliti fil preko piškote i izravnati ga.

Otopiti crnu čokoladu sa uljem i preliti kolač.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept