burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30-tak

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30-tak

Sastojci

Kora:

4 jaja

4 kašike šećera

3 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

Šerbet:

200 g šećera

250 ml vode

Fil:

500 ml mleka

120 g šećera

80 g brašna

20 g C čvrstina

250 g margarina

1 C vanilin šećer

Čokoladna glazura:

100 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

3 kašike mleka

Ledene kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa brašno i C kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (podmazan ili obložen papirom za pečenje).

Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Skuvati šerbet od šećera i vode. Kaad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti ringlu i ostaviti da odstoji na njoj još 5 minuta, a zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.

Razmutiti brašno C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i zagrejati, ali da ne proključa.

Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i skuvati kašu kao puding. Ohladiti.

Posebno umutiti margarin, dodati C vanillin šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašom. Fil naneti preko kore.

Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći na kocke.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa brašno i C kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (podmazan ili obložen papirom za pečenje).

Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Skuvati šerbet od šećera i vode. Kaad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti ringlu i ostaviti da odstoji na njoj još 5 minuta, a zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.

Razmutiti brašno C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i zagrejati, ali da ne proključa.

Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i skuvati kašu kao puding. Ohladiti.

Posebno umutiti margarin, dodati C vanillin šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašom. Fil naneti preko kore.

Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći na kocke.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept