0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30-tak
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30-tak
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
200 g šećera
250 ml vode
500 ml mleka
120 g šećera
80 g brašna
20 g C čvrstina
250 g margarina
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa brašno i C kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (podmazan ili obložen papirom za pečenje).
Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kaad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti ringlu i ostaviti da odstoji na njoj još 5 minuta, a zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i zagrejati, ali da ne proključa.
Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i skuvati kašu kao puding. Ohladiti.
Posebno umutiti margarin, dodati C vanillin šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašom. Fil naneti preko kore.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći na kocke.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa brašno i C kakao. Dobro izmešati, usuti u pleh (podmazan ili obložen papirom za pečenje).
Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Skuvati šerbet od šećera i vode. Kaad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti ringlu i ostaviti da odstoji na njoj još 5 minuta, a zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.
Razmutiti brašno C čvrstin sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i zagrejati, ali da ne proključa.
Usuti brašno i C čvrstin, smanjiti temperaturu i skuvati kašu kao puding. Ohladiti.
Posebno umutiti margarin, dodati C vanillin šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašom. Fil naneti preko kore.
Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći na kocke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.