burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Komplikovano

broj porcija24

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Komplikovano

Broj porcija:
24

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika suncokretovog ulja

6 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

Za sirup kojim se preliva kora:

500 ml vode

200 g šećera

Za fil:

1,5 l mleka

18 kašika brašna

16 kašika šećera,

3 C vanilin šećera

400 g margarina

Za glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

30 ml mleka

Ledene kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja sa mikserom, dodati šećer, ulje, brašno, C kakao, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Smesu za koru sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom, i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.

Koru peći oko dvadeset minuta, izvaditi je iz rerne kada se ispeče i ostaviti da se prohladi.

Sirup:
500 ml vode i 200 g šećera staviti u posudu da ključaju 3 minuta i sa njim preliti prohlađen kolač.

Fil:
1 l mleka staviti u posudu da se kuva. U drugoj posudi umutiti preostalo mleko i brašno, da ne bi bilo grudvica.

Kada prokuva mleko, dodati šećer i C vanilin šećer i umućeno brašno sa mlekom. Neprestano mešati desetak minuta na nižoj temperaturi, da fil ne bi zagoreo.

Skloniti sa ringle, prekriti providnom folijom i skroz ohladiti.

U posudi umutiti margarin, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila dok ne postane penast i beo. Filom premazati koru.

Glazura:
U posudu staviti 200 g čokolade i 30 ml mleka.

Ukuvati na laganoj temperaturi i preliti kolač.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja sa mikserom, dodati šećer, ulje, brašno, C kakao, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Smesu za koru sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom, i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.

Koru peći oko dvadeset minuta, izvaditi je iz rerne kada se ispeče i ostaviti da se prohladi.

Sirup:
500 ml vode i 200 g šećera staviti u posudu da ključaju 3 minuta i sa njim preliti prohlađen kolač.

Fil:
1 l mleka staviti u posudu da se kuva. U drugoj posudi umutiti preostalo mleko i brašno, da ne bi bilo grudvica.

Kada prokuva mleko, dodati šećer i C vanilin šećer i umućeno brašno sa mlekom. Neprestano mešati desetak minuta na nižoj temperaturi, da fil ne bi zagoreo.

Skloniti sa ringle, prekriti providnom folijom i skroz ohladiti.

U posudi umutiti margarin, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila dok ne postane penast i beo. Filom premazati koru.

Glazura:
U posudu staviti 200 g čokolade i 30 ml mleka.

Ukuvati na laganoj temperaturi i preliti kolač.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept