0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Komplikovano
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
24
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika suncokretovog ulja
6 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
500 ml vode
200 g šećera
1,5 l mleka
18 kašika brašna
16 kašika šećera,
3 C vanilin šećera
400 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
30 ml mleka
Kora:
Umutiti jaja sa mikserom, dodati šećer, ulje, brašno, C kakao, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.
Smesu za koru sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom, i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.
Koru peći oko dvadeset minuta, izvaditi je iz rerne kada se ispeče i ostaviti da se prohladi.
Sirup:
500 ml vode i 200 g šećera staviti u posudu da ključaju 3 minuta i sa njim preliti prohlađen kolač.
Fil:
1 l mleka staviti u posudu da se kuva. U drugoj posudi umutiti preostalo mleko i brašno, da ne bi bilo grudvica.
Kada prokuva mleko, dodati šećer i C vanilin šećer i umućeno brašno sa mlekom. Neprestano mešati desetak minuta na nižoj temperaturi, da fil ne bi zagoreo.
Skloniti sa ringle, prekriti providnom folijom i skroz ohladiti.
U posudi umutiti margarin, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila dok ne postane penast i beo. Filom premazati koru.
Glazura:
U posudu staviti 200 g čokolade i 30 ml mleka.
Ukuvati na laganoj temperaturi i preliti kolač.
Kora:
Umutiti jaja sa mikserom, dodati šećer, ulje, brašno, C kakao, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.
Smesu za koru sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom, i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C.
Koru peći oko dvadeset minuta, izvaditi je iz rerne kada se ispeče i ostaviti da se prohladi.
Sirup:
500 ml vode i 200 g šećera staviti u posudu da ključaju 3 minuta i sa njim preliti prohlađen kolač.
Fil:
1 l mleka staviti u posudu da se kuva. U drugoj posudi umutiti preostalo mleko i brašno, da ne bi bilo grudvica.
Kada prokuva mleko, dodati šećer i C vanilin šećer i umućeno brašno sa mlekom. Neprestano mešati desetak minuta na nižoj temperaturi, da fil ne bi zagoreo.
Skloniti sa ringle, prekriti providnom folijom i skroz ohladiti.
U posudi umutiti margarin, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila dok ne postane penast i beo. Filom premazati koru.
Glazura:
U posudu staviti 200 g čokolade i 30 ml mleka.
Ukuvati na laganoj temperaturi i preliti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.