burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

6 jaja

80 g šećera

2 kašika ulja

100 g brašna

3 kašika C Kakao prah

1 kesica C Prašak za pecivo

Fil:

1100 ml mleka

3 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kašičica C Čvrstin

150 g šećera

250 g margarina

Glazura:

130 g crne čokolade

6 kašika ulja

Ledene kocke

Pogledajte recept za pripremu jedne od omiljenih tradicionalnih poslastica.

Koraci pripreme

Način pripreme:

Pripremiti kore, za to će biti potrebno 6 jaja. Mutiti ih sa 80g šećera dok ne postanu penasta, pa dodati 2 kašike ulja i prethodno pomešane suve sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Kada se lepo sjedine, dodati ih umućenim jajima, izmešati i pripremiti smesu za kore. Izliti je u pleh dimenzija 25x35 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 C. Ako je kora pečena u većem plehu, odseći tanke krajeve i prebaciti u sud pogodan za pripremu kolača.
Pripremiti sirup za prelivanje kora, kuvati vodu i šećer u šerpici 2-3 minuta nakon vrenja. Preliti vruće kore vrućim sirupom i ostaviti da se ohlade.
Skuvati puding sa ukusom vanile. Kuvati 800 ml mleka sa šećerom, a 300 ml mleka pomešati sa pudingom i gustinom. Kada mleko provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne. Pokriti fil folijom direktno po površini da ne uhvati koricu i ostaviti da se ohladi.
Mutiti margarin sobne temperature, dodati ohlađeni puding i mutiti dok fil ne postane kremast.
Rasporediti fil preko kora i poravnati špatulom.
Ostaviti u frižider da se stegne preko noći, a sutradan preliti otopljenom crnom čokoladom pomešanom sa uljem.
Ostaviti čokoladu da se stegne oko pola sata, zatim poslužiti kolač.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Pogledajte recept za pripremu jedne od omiljenih tradicionalnih poslastica.

Koraci pripreme

Način pripreme:

Pripremiti kore, za to će biti potrebno 6 jaja. Mutiti ih sa 80g šećera dok ne postanu penasta, pa dodati 2 kašike ulja i prethodno pomešane suve sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Kada se lepo sjedine, dodati ih umućenim jajima, izmešati i pripremiti smesu za kore. Izliti je u pleh dimenzija 25x35 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 C. Ako je kora pečena u većem plehu, odseći tanke krajeve i prebaciti u sud pogodan za pripremu kolača.
Pripremiti sirup za prelivanje kora, kuvati vodu i šećer u šerpici 2-3 minuta nakon vrenja. Preliti vruće kore vrućim sirupom i ostaviti da se ohlade.
Skuvati puding sa ukusom vanile. Kuvati 800 ml mleka sa šećerom, a 300 ml mleka pomešati sa pudingom i gustinom. Kada mleko provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne. Pokriti fil folijom direktno po površini da ne uhvati koricu i ostaviti da se ohladi.
Mutiti margarin sobne temperature, dodati ohlađeni puding i mutiti dok fil ne postane kremast.
Rasporediti fil preko kora i poravnati špatulom.
Ostaviti u frižider da se stegne preko noći, a sutradan preliti otopljenom crnom čokoladom pomešanom sa uljem.
Ostaviti čokoladu da se stegne oko pola sata, zatim poslužiti kolač.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept