1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
6 jaja
80 g šećera
2 kašika ulja
100 g brašna
1100 ml mleka
3 kesica C Puding sa ukusom vanilina
150 g šećera
250 g margarina
130 g crne čokolade
6 kašika ulja
Pogledajte recept za pripremu jedne od omiljenih tradicionalnih poslastica.
Pripremiti kore, za to će biti potrebno 6 jaja. Mutiti ih sa 80g šećera dok ne postanu penasta, pa dodati 2 kašike ulja i prethodno pomešane suve sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Kada se lepo sjedine, dodati ih umućenim jajima, izmešati i pripremiti smesu za kore. Izliti je u pleh dimenzija 25x35 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 C. Ako je kora pečena u većem plehu, odseći tanke krajeve i prebaciti u sud pogodan za pripremu kolača.
Pripremiti sirup za prelivanje kora, kuvati vodu i šećer u šerpici 2-3 minuta nakon vrenja. Preliti vruće kore vrućim sirupom i ostaviti da se ohlade.
Skuvati puding sa ukusom vanile. Kuvati 800 ml mleka sa šećerom, a 300 ml mleka pomešati sa pudingom i gustinom. Kada mleko provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne. Pokriti fil folijom direktno po površini da ne uhvati koricu i ostaviti da se ohladi.
Mutiti margarin sobne temperature, dodati ohlađeni puding i mutiti dok fil ne postane kremast.
Rasporediti fil preko kora i poravnati špatulom.
Ostaviti u frižider da se stegne preko noći, a sutradan preliti otopljenom crnom čokoladom pomešanom sa uljem.
Ostaviti čokoladu da se stegne oko pola sata, zatim poslužiti kolač.
Pogledajte recept za pripremu jedne od omiljenih tradicionalnih poslastica.
Pripremiti kore, za to će biti potrebno 6 jaja. Mutiti ih sa 80g šećera dok ne postanu penasta, pa dodati 2 kašike ulja i prethodno pomešane suve sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Kada se lepo sjedine, dodati ih umućenim jajima, izmešati i pripremiti smesu za kore. Izliti je u pleh dimenzija 25x35 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na 180 C. Ako je kora pečena u većem plehu, odseći tanke krajeve i prebaciti u sud pogodan za pripremu kolača.
Pripremiti sirup za prelivanje kora, kuvati vodu i šećer u šerpici 2-3 minuta nakon vrenja. Preliti vruće kore vrućim sirupom i ostaviti da se ohlade.
Skuvati puding sa ukusom vanile. Kuvati 800 ml mleka sa šećerom, a 300 ml mleka pomešati sa pudingom i gustinom. Kada mleko provri, uliti puding i mešati dok se ne zgusne. Pokriti fil folijom direktno po površini da ne uhvati koricu i ostaviti da se ohladi.
Mutiti margarin sobne temperature, dodati ohlađeni puding i mutiti dok fil ne postane kremast.
Rasporediti fil preko kora i poravnati špatulom.
Ostaviti u frižider da se stegne preko noći, a sutradan preliti otopljenom crnom čokoladom pomešanom sa uljem.
Ostaviti čokoladu da se stegne oko pola sata, zatim poslužiti kolač.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.