burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Ledena kocka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

4 jaja

4 kašike brašno T-500

4 kašike šećera

2 kašike C kakao prah

1 prstohvat soli

1 kašičica C prašak za pecivo

Krem:

800 ml mleka

5 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećer

5 kašika brašno T-500

3 kašike kukuruzni skrob

3 kašičice Dr. Oetker aroma vanila

120 g margarina

Sirup:

300 ml vode

800 g šećera

Čokoladni sloj:

100 g čokolade za kuvanje

100 ml šlag pene

Ledena kocka

Koraci pripreme

Testo:
Za testo pomešamo brašno, C prašak za pecivo i C kakao, i stavimo sa strane.

Jaje odvojimo, belance umutimo sa 2 supene kašike šećera i sa prstohvatom soli. Mutimo dok ne bude čvrsto. Sa preostalim šećerom umutimo i žumance. Ove dve kreme lagano pomešamo. Pošto smo spremili brašno i kakao dodamo ovoj kremi i pomešamo da dobijemo homogenu masu.

Tepsiju premažemo sa uljem i sa brašnom i sipamo testo u nju i pečemo na 180 stepeni 13-15 minuta (prethodno ugrejati rernu).

Sirup:
Vodu i šećer stavimo da ključaju 4-5 minuta. Sirup sipamo na testo dok je još topla. Sirup takođe sipamo kad je još topla, ali ne vruća.

Krem:
Za krem stavimo 0,6 l mleka da ključa. Dodamo 3 kašike šećera, preostalo mleko (200 ml) pomešamo sa brašnom, sa kukuruznim skrobom i sa C vanilin šećerom.

Kada je mleko proključalo, ovo dodamo mleku i mešamo dok ne bude kao puding. Na kraju dodamo margarin i sa mikserom pomešamo.

Sa ovim premažemo testo i ostavimo da stoji dok napravimo čokoladni sloj.

Čokoladni sloj:
Ugrejemo šlag penu, dok ne počne da ključa, zatim dodamo čokoladu i mešamo dok ne dobijemo homogenu masu.

Kada je gotovo i ovaj krem mažemo na taj mlečni krem i stavimo u frižider.

Naši proizvodi

Ledena kocka

Koraci pripreme

Testo:
Za testo pomešamo brašno, C prašak za pecivo i C kakao, i stavimo sa strane.

Jaje odvojimo, belance umutimo sa 2 supene kašike šećera i sa prstohvatom soli. Mutimo dok ne bude čvrsto. Sa preostalim šećerom umutimo i žumance. Ove dve kreme lagano pomešamo. Pošto smo spremili brašno i kakao dodamo ovoj kremi i pomešamo da dobijemo homogenu masu.

Tepsiju premažemo sa uljem i sa brašnom i sipamo testo u nju i pečemo na 180 stepeni 13-15 minuta (prethodno ugrejati rernu).

Sirup:
Vodu i šećer stavimo da ključaju 4-5 minuta. Sirup sipamo na testo dok je još topla. Sirup takođe sipamo kad je još topla, ali ne vruća.

Krem:
Za krem stavimo 0,6 l mleka da ključa. Dodamo 3 kašike šećera, preostalo mleko (200 ml) pomešamo sa brašnom, sa kukuruznim skrobom i sa C vanilin šećerom.

Kada je mleko proključalo, ovo dodamo mleku i mešamo dok ne bude kao puding. Na kraju dodamo margarin i sa mikserom pomešamo.

Sa ovim premažemo testo i ostavimo da stoji dok napravimo čokoladni sloj.

Čokoladni sloj:
Ugrejemo šlag penu, dok ne počne da ključa, zatim dodamo čokoladu i mešamo dok ne dobijemo homogenu masu.

Kada je gotovo i ovaj krem mažemo na taj mlečni krem i stavimo u frižider.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept