0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
24
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika mleka
7 kašika ulja
7 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
4 C pudinga od vanile
1 l vode
300 g šećera
7 belanaca
300 g višanja
3 C krem šlaga
Kora: 
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke, pa izlitje u pleh (22x33).
Koru peći na 180 C 20 min. 
Fil:
Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 C pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding. 
Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno krema.
Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili. 
Lagano mešati dok se mase lepo ne sjedini. 
Dobro ocediti višnje koje idu između fila.  
Dekoracija: 
Umutiti C šlag krem.
Ređanje: 
Kora ostaje u plehu, pa pola fila višnje, pa druga polovina i C šlag.
Kora: 
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke, pa izlitje u pleh (22x33).
Koru peći na 180 C 20 min. 
Fil:
Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 C pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding. 
Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno krema.
Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili. 
Lagano mešati dok se mase lepo ne sjedini. 
Dobro ocediti višnje koje idu između fila.  
Dekoracija: 
Umutiti C šlag krem.
Ređanje: 
Kora ostaje u plehu, pa pola fila višnje, pa druga polovina i C šlag.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.