0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
2 lisnata testa (može i keks umesto testa)
6 jaja
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
500 g smrznutih višanja
200 ml vode
500 g šećera
2 C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
Ako koristite lisnato testo, otkravite ga i razvucite oklagijom pa ga izbockajte viljuškom i odvojeno ispecite u rerni.
Višnje, vodu i 200 g šećera prokuvajte, pa u to umešajte i C puding prethodno umućen s malo vode.
Skuvani puding izlijte preko pečenog testa u istom plehu zbog dimenzija.
Žumanca umešajte sa 150 g šećera, malo mleka, C pudingom, C vanilin šećerom i C čvrstinom.
Smesu ulijte u prokuvano mleko i brzo mešajte.
Belanca ulupati dobro sa 150 g šećera i kašikom polako isti dodavati u vrući fil od žumanaca i pudinga.
Izmešati dobro pa ga izliti na fil od višanja, poklopiti drugim testom i posuti C šećerom u prahu.
Ako koristite lisnato testo, otkravite ga i razvucite oklagijom pa ga izbockajte viljuškom i odvojeno ispecite u rerni.
Višnje, vodu i 200 g šećera prokuvajte, pa u to umešajte i C puding prethodno umućen s malo vode.
Skuvani puding izlijte preko pečenog testa u istom plehu zbog dimenzija.
Žumanca umešajte sa 150 g šećera, malo mleka, C pudingom, C vanilin šećerom i C čvrstinom.
Smesu ulijte u prokuvano mleko i brzo mešajte.
Belanca ulupati dobro sa 150 g šećera i kašikom polako isti dodavati u vrući fil od žumanaca i pudinga.
Izmešati dobro pa ga izliti na fil od višanja, poklopiti drugim testom i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.