burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Krempita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

2 lisnata testa (može i keks umesto testa)

6 jaja

1 l mleka

2 C pudinga od vanile

500 g smrznutih višanja

200 ml vode

500 g šećera

2 C vanilin šećera

2 kašike C čvrstina

Krempita sa višnjama

Koraci pripreme

Ako koristite lisnato testo, otkravite ga i razvucite oklagijom pa ga izbockajte viljuškom i odvojeno ispecite u rerni.

Višnje, vodu i 200 g šećera prokuvajte, pa u to umešajte i C puding prethodno umućen s malo vode.

Skuvani puding izlijte preko pečenog testa u istom plehu zbog dimenzija.

Žumanca umešajte sa 150 g šećera, malo mleka, C pudingom, C vanilin šećerom i C čvrstinom.

Smesu ulijte u prokuvano mleko i brzo mešajte.

Belanca ulupati dobro sa 150 g šećera i kašikom polako isti dodavati u vrući fil od žumanaca i pudinga.

Izmešati dobro pa ga izliti na fil od višanja, poklopiti drugim testom i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Krempita sa višnjama

Koraci pripreme

Ako koristite lisnato testo, otkravite ga i razvucite oklagijom pa ga izbockajte viljuškom i odvojeno ispecite u rerni.

Višnje, vodu i 200 g šećera prokuvajte, pa u to umešajte i C puding prethodno umućen s malo vode.

Skuvani puding izlijte preko pečenog testa u istom plehu zbog dimenzija.

Žumanca umešajte sa 150 g šećera, malo mleka, C pudingom, C vanilin šećerom i C čvrstinom.

Smesu ulijte u prokuvano mleko i brzo mešajte.

Belanca ulupati dobro sa 150 g šećera i kašikom polako isti dodavati u vrući fil od žumanaca i pudinga.

Izmešati dobro pa ga izliti na fil od višanja, poklopiti drugim testom i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Juliana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept