0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
8 jaja
4 kašike ulja
14 kašika šećera
10 kašika vode
10 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
2 kašike C čvrstina (gustina)
mleveni orasi za posipanje
3 C vanilin šećera
Praviti dve kore na sledeći način:
Uzeti 4 žumanca, 4 kašike šećera, 5 kašika hladne vode, 2 kašike ulja, umutiti kašikom penasto, pa dodati 5 kašika brašna pomešanih sa 1/2 C praška za pecivo.
Smesu za koru sipati u pleh srednje veličine i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
1 l mleka staviti da provri, pa u to dodati 3 razmućema C pudinga, uz dodatak 6 kašika šećera, 3 C vanilin šećera i 2 kašike C čvrstina (gustina).
Od litre mleka koju smo stavili da se kuva oduzeli smo 100 ml hladnog mleka da bi se razmutio puding.
Belanaca umutiti bez šećera, pa dodati u skuvan vruć puding, kašiku po kašiku, uz neprestano ručno mešanje dok se smesa ne ujednači.
Kore filovati vrućim filom, pa odozgo posuti mlevenim orasima.
Praviti dve kore na sledeći način:
Uzeti 4 žumanca, 4 kašike šećera, 5 kašika hladne vode, 2 kašike ulja, umutiti kašikom penasto, pa dodati 5 kašika brašna pomešanih sa 1/2 C praška za pecivo.
Smesu za koru sipati u pleh srednje veličine i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
1 l mleka staviti da provri, pa u to dodati 3 razmućema C pudinga, uz dodatak 6 kašika šećera, 3 C vanilin šećera i 2 kašike C čvrstina (gustina).
Od litre mleka koju smo stavili da se kuva oduzeli smo 100 ml hladnog mleka da bi se razmutio puding.
Belanaca umutiti bez šećera, pa dodati u skuvan vruć puding, kašiku po kašiku, uz neprestano ručno mešanje dok se smesa ne ujednači.
Kore filovati vrućim filom, pa odozgo posuti mlevenim orasima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.