0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
15-tak
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-tak
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašike ulja
1 prstohvat soli
1 kesica C praška za pecivo
1 l mleka
3 kesice C pudinga od vanile
12 kašika šećera
400 ml kisele pavlake
1 kesica C vanilin šećera
200 g C šlag krema
200 ml gazirane vode
300 g jagoda
Patišpanj: 
Odvojiti posebno žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim dodati postepeno žumanca sa šećerom, mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi i masa ne izjednači. 
Umućenoj masi dodati 4 kašike brašna, 1 kesicu C praška za pecivo i 4 kašike ulja. Pravougaoni kalup obložiti pek papirom i sipati masu za patišpanj. 
Peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Skinuti pek papir sa gotovog patišpanja i preko kore ravnomerno poređati jagode podeljene na pola. 
Fil: 
Mleko prokuvati, zatim prethodno odvojiti malo mleka i izmešati mešavinu od 3 C pudinga od vanile sa 12 kašika šećera i 1 kesicom C vanilin šećera. Umešati sve u provrelo mleko i mešati sve dok se puding ne ukuva i zgusne. 
Ukuvani puding skloniti sa vatre i odmah umešati 400 ml kisele pavlake. Mikserom ujednačiti masu bez grudvica. 
Pripremljeni krem odmah ravnomerno rasporediti preko jagoda.
Umutiti C šlag krem sa kiselom vodom i isfilovati kolač. Staviti da se ohladi! 
Patišpanj: 
Odvojiti posebno žumanca od belanaca. Belanca umutiti sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Zatim dodati postepeno žumanca sa šećerom, mutiti mikserom sve dok se šećer ne otopi i masa ne izjednači. 
Umućenoj masi dodati 4 kašike brašna, 1 kesicu C praška za pecivo i 4 kašike ulja. Pravougaoni kalup obložiti pek papirom i sipati masu za patišpanj. 
Peći koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Skinuti pek papir sa gotovog patišpanja i preko kore ravnomerno poređati jagode podeljene na pola. 
Fil: 
Mleko prokuvati, zatim prethodno odvojiti malo mleka i izmešati mešavinu od 3 C pudinga od vanile sa 12 kašika šećera i 1 kesicom C vanilin šećera. Umešati sve u provrelo mleko i mešati sve dok se puding ne ukuva i zgusne. 
Ukuvani puding skloniti sa vatre i odmah umešati 400 ml kisele pavlake. Mikserom ujednačiti masu bez grudvica. 
Pripremljeni krem odmah ravnomerno rasporediti preko jagoda.
Umutiti C šlag krem sa kiselom vodom i isfilovati kolač. Staviti da se ohladi! 
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.