burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 min

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8 komada

Krempita na stari način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 min

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8 komada

Sastojci

6 jaja

1 l mleka

15 kašika šećera

10 kašika brašna

4 kašike C čvrstina

slatke pavlake po želji

4 C vanilin šećera

Krempita na stari način

Koraci pripreme

Žumanci se odvoje od belanaca. U posudu se pomesaju žumanci, šećer, brašno, čvrstin i C vanilin šećer.

I od litre mleka se odvadi da bi se sve to dobro zamutilo sa kašikom da ne ostanu grudve.

Preostalo mleko se stavi da se kuva. Kada provri smanji se ringla na minimum i polako uz lagano mešanje se sipa u mleko pripremljena smesa za fil.

Meša se non stop jedno deset minuta dok se dobro ne zgusne. Kada se zgusne, skine se sa šporeta.

U drugoj posudi se ulupaju jaja od belanaca i 6 kašika šećera.

Kada se učvsti, u sneg od belanaca se dodaje polako postepeno žuti kuvani fil i zatim se kratko izmiksira oko pola minuta da se ujednače žuti i beli fil.

Zatim se ulupa slatka pavlaka po želji i doda se u fil i promeša se da se sve sjedini.

Fil se izruči na prvoj kori. A druga kora se iseče na veće kocke i stave se gore preko fila.

Naši proizvodi

Krempita na stari način

Koraci pripreme

Žumanci se odvoje od belanaca. U posudu se pomesaju žumanci, šećer, brašno, čvrstin i C vanilin šećer.

I od litre mleka se odvadi da bi se sve to dobro zamutilo sa kašikom da ne ostanu grudve.

Preostalo mleko se stavi da se kuva. Kada provri smanji se ringla na minimum i polako uz lagano mešanje se sipa u mleko pripremljena smesa za fil.

Meša se non stop jedno deset minuta dok se dobro ne zgusne. Kada se zgusne, skine se sa šporeta.

U drugoj posudi se ulupaju jaja od belanaca i 6 kašika šećera.

Kada se učvsti, u sneg od belanaca se dodaje polako postepeno žuti kuvani fil i zatim se kratko izmiksira oko pola minuta da se ujednače žuti i beli fil.

Zatim se ulupa slatka pavlaka po želji i doda se u fil i promeša se da se sve sjedini.

Fil se izruči na prvoj kori. A druga kora se iseče na veće kocke i stave se gore preko fila.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept