burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Krempita iz Užica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

1 celo jaje

4 žumanca

4 kašike šećera

1 šolja ulja

3 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

Za fil:

800 ml vode

2 C pudinga od vanile

17 kašika šećera

4 belanca

Krempita iz Užica

Koraci pripreme

Kora:
1 celo jaje, 4 žumanca, 4 kašike šećera umutiti. U umućenu smesu dodati 1 šolju ulja, 3 kašike brašna i pola C praška za pecivo.

Smesu lepo sjediniti, nasuti u pleh i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Fil:
700 ml vode i 9 kašika šećera staviti da provri, kada provri dodati posebno umućeno 100 ml vode i dva C pudinga. Kuvati dok se nezgusne.

U većoj vangli umutiti 4 belanca u čvrst sneg i dodati 8 kašika šećera. Kada su belanca umućena postepeno dodavati topao prethodno skuvan puding.

Kada je sve lepo sjedinjeno, toplo nasuti preko kore, ali koru nevaditi iz pleha. Ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladilo umutiti 100 g C šlag krema i staviti preko fila. Iseći na kocke i poslužiti.

Naši proizvodi

Krempita iz Užica

Koraci pripreme

Kora:
1 celo jaje, 4 žumanca, 4 kašike šećera umutiti. U umućenu smesu dodati 1 šolju ulja, 3 kašike brašna i pola C praška za pecivo.

Smesu lepo sjediniti, nasuti u pleh i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Fil:
700 ml vode i 9 kašika šećera staviti da provri, kada provri dodati posebno umućeno 100 ml vode i dva C pudinga. Kuvati dok se nezgusne.

U većoj vangli umutiti 4 belanca u čvrst sneg i dodati 8 kašika šećera. Kada su belanca umućena postepeno dodavati topao prethodno skuvan puding.

Kada je sve lepo sjedinjeno, toplo nasuti preko kore, ali koru nevaditi iz pleha. Ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladilo umutiti 100 g C šlag krema i staviti preko fila. Iseći na kocke i poslužiti.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept