burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Krempita C

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru

8 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Za fil

1l vode

18 kašika šećera

4 C pudinga sa ukusom vanile

200 g C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake

Krempita C

Koraci pripreme

Kore:
2 cela jajeta, 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 1 prašak za pecivo C.

Od ove smeše ispeći dve kore tako što ćete to podeliti na pola i mutiti svaku koru zasebno jer je tako bolje - ispeći svaku koru posebno.

Peći ih na 200 stepeni dok ne porumene.

Jednu koru ostaviti celu i spustiti u pleh, a drugu podeliti na parčiće koliko hoćete da vam bude parće krempite.

Fil za krempitu:
U 1l vode staviti 15 kašika šećera i staviti da provri. U to dodati 4 pudinga od vanile C koje ste predhodno razmutili sa 3 kašike šećera i vodom odmerenom u količini od od 1 litre koju ste stavili da se prokuva.

Kada je puding gotov umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera koji su ostali od kora i u njih dodavati vreo puding kašiku po kašiku i neprestano mutiti.

Pošto ste svu količinu pudinga utrosili u tu smesu sipati u pleh gde ste pekli kore veličine 34x25 i ostaviti da se ohladi.

Zatim umutiti 2 C šlag krema pa staviti na puding i odozgo poređati parčiće kore koje ste prethodno isekli.

Po površini krempite posuti šećer u prahu ili ukrasiti šlagom svaku krempitu.

Kempitu zatim ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i potom služiti hladnu.

Naši proizvodi

Krempita C

Koraci pripreme

Kore:
2 cela jajeta, 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 1 prašak za pecivo C.

Od ove smeše ispeći dve kore tako što ćete to podeliti na pola i mutiti svaku koru zasebno jer je tako bolje - ispeći svaku koru posebno.

Peći ih na 200 stepeni dok ne porumene.

Jednu koru ostaviti celu i spustiti u pleh, a drugu podeliti na parčiće koliko hoćete da vam bude parće krempite.

Fil za krempitu:
U 1l vode staviti 15 kašika šećera i staviti da provri. U to dodati 4 pudinga od vanile C koje ste predhodno razmutili sa 3 kašike šećera i vodom odmerenom u količini od od 1 litre koju ste stavili da se prokuva.

Kada je puding gotov umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera koji su ostali od kora i u njih dodavati vreo puding kašiku po kašiku i neprestano mutiti.

Pošto ste svu količinu pudinga utrosili u tu smesu sipati u pleh gde ste pekli kore veličine 34x25 i ostaviti da se ohladi.

Zatim umutiti 2 C šlag krema pa staviti na puding i odozgo poređati parčiće kore koje ste prethodno isekli.

Po površini krempite posuti šećer u prahu ili ukrasiti šlagom svaku krempitu.

Kempitu zatim ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i potom služiti hladnu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept