0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15-20 parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20 parčeta
4 žumanca
1 celo jaje
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašika ulja
2 C pudinga od vanile
800 ml vode
250 g šećera
4 belanca
4 kašike šećera
Kora:
Umutiti 4 žumanca + 1 celo jaje, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna. Kada je umućeno dodati 1 kašiku ulja.
Izliti u prethodno nauljen pleh i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 15 min.
Fil:
Skuvati 2 C pudinga od vanile u 800 ml vode i 250 g šećera. Posebno umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera i dodati u vruć puding.
Gotov fil preliti preko ispečene kore.
Kora:
Umutiti 4 žumanca + 1 celo jaje, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna. Kada je umućeno dodati 1 kašiku ulja.
Izliti u prethodno nauljen pleh i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 15 min.
Fil:
Skuvati 2 C pudinga od vanile u 800 ml vode i 250 g šećera. Posebno umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera i dodati u vruć puding.
Gotov fil preliti preko ispečene kore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.