0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
35
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35
12 jaja
400 g šećera
2 C pudinga od vanile
5 kašika brašna
5 kašika C čvrstina
4 C vanilin šećera
350 g margarina
1,5 l mleka
(plus 2 dl mleka za umakanje keksa)
dva pakovanja keksa od 200 g
ili gotove kore za krempitu
čokolada za dekoraciju
U 1,5 l mleka skuvati 400 g šećera, 12 žumanaca, 5 kašika brašna, 5 kašika C čvrstina, 2 C pudinga od vanile, 2 C vanilin šećera.
Dok se fil kuva jedno pet minuta, ulupati 12 belanaca i dodati polako u vruć fil mešajući ručno. Ostaviti da se ohladi.
U hladno dodati 350 g margarina i 2 C vanilin šećera.
Na tacnu poređati keks umočen u mleko pa sipati fil i odgore ponovo keks.
Posuti sa C vanilin šećerom i malo izrendati čokolade odgore.
U osnovi ređate 7x6 keksa, to je mera da krempita ne bude ni previše tanka ni visoka.
Ili uzeti gotove kore za krempitu.
U 1,5 l mleka skuvati 400 g šećera, 12 žumanaca, 5 kašika brašna, 5 kašika C čvrstina, 2 C pudinga od vanile, 2 C vanilin šećera.
Dok se fil kuva jedno pet minuta, ulupati 12 belanaca i dodati polako u vruć fil mešajući ručno. Ostaviti da se ohladi.
U hladno dodati 350 g margarina i 2 C vanilin šećera.
Na tacnu poređati keks umočen u mleko pa sipati fil i odgore ponovo keks.
Posuti sa C vanilin šećerom i malo izrendati čokolade odgore.
U osnovi ređate 7x6 keksa, to je mera da krempita ne bude ni previše tanka ni visoka.
Ili uzeti gotove kore za krempitu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.