0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
5 komad jaja, 5 kašika šećera, 4 kašike brašna, 1 kesica C praška za pecivo
500 g malina, 500ml vode, 300gr šećera, 2 kesice C pudinga od malina
1000 ml mleka, 9 kašika šećera, 3 kesice C pudinga od vanile, 1 margarin
2u1. Kremasto a voćno!
Umutiti penasto belanca pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati žumanca, brašno i prašak za pecivo. Sve sjediniti i izliti u kalup prečnika 26cm. Peći 20 min na temperaturi od 200 stepeni
Staviti šećer, maline i 300ml vode da provri. Kuvati desetak min i dodati razmućen puding sa 200ml vode. Kuvati još par minuta dok se puding ne zgusne. Fil vruc preliti preko kore i ostaviti da se ohladi
700ml mleka prokuvati sa šećerom. Kada provri dodati puding razmućen u 300ml mleka. Kuvati dok se puding ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti penasto margarin i dodati puding. Mutiti da se dobro sjedini. Filovati preko fila od malina.
Umutiti šlag sa kiselom vodom i prefilovati kolac
2u1. Kremasto a voćno!
Umutiti penasto belanca pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati žumanca, brašno i prašak za pecivo. Sve sjediniti i izliti u kalup prečnika 26cm. Peći 20 min na temperaturi od 200 stepeni
Staviti šećer, maline i 300ml vode da provri. Kuvati desetak min i dodati razmućen puding sa 200ml vode. Kuvati još par minuta dok se puding ne zgusne. Fil vruc preliti preko kore i ostaviti da se ohladi
700ml mleka prokuvati sa šećerom. Kada provri dodati puding razmućen u 300ml mleka. Kuvati dok se puding ne zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Umutiti penasto margarin i dodati puding. Mutiti da se dobro sjedini. Filovati preko fila od malina.
Umutiti šlag sa kiselom vodom i prefilovati kolac
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.