0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
300 g mleveni plazma keks
60-70 ml mleka
100 g maslaca
100 g čokolade
500 ml mleka
100 g griza
100 g šećera
400 g malina
4-5 kašika šećera
4 kašika vode
70 ml vode
150 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
250 ml mleka
Kremasti kolač bogat ukusima: plazma keks, čokolada, kokos, maline
U mleven plazma keks dodajte otopljen maslac, otopljenu čokoladu i mlako mleko i sve dobro izmešajte rukama da dobijete kompaktnu smesu. Rasporedite smesu kao koru u kalup dimenzija 24x24 cm podmazan sa malo maslaca.
Pomešajte griz i šećer sa malo mleka, oduzetog od pola litra, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u njemu zakuvajte pripremljen griz. Skuvan griz sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer i kokos brašno. Pripremljen fil sipajte preko kore od keksa.
Stavite maline, 4 kašike vode i šećer u šerpu, zagrejte do vrenja i kuvajte par minuta da maline počnu da se raspadaju, pa ih izgnječite ili izblendajte i vratite u šerpu. Posebno izmutite čvrstin u 70 ml vode pa zakuvajte u izblendiranim malinama. Fil od malina sipajte preko fila od griza sa kokosom. Kalup sa kolačem stavite u frižider na par sati da se svi slojevi ohlade i stegnu.
Ohlađen kolač izvadite iz kalupa i dekorišite šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici.
Kremasti kolač bogat ukusima: plazma keks, čokolada, kokos, maline
U mleven plazma keks dodajte otopljen maslac, otopljenu čokoladu i mlako mleko i sve dobro izmešajte rukama da dobijete kompaktnu smesu. Rasporedite smesu kao koru u kalup dimenzija 24x24 cm podmazan sa malo maslaca.
Pomešajte griz i šećer sa malo mleka, oduzetog od pola litra, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u njemu zakuvajte pripremljen griz. Skuvan griz sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer i kokos brašno. Pripremljen fil sipajte preko kore od keksa.
Stavite maline, 4 kašike vode i šećer u šerpu, zagrejte do vrenja i kuvajte par minuta da maline počnu da se raspadaju, pa ih izgnječite ili izblendajte i vratite u šerpu. Posebno izmutite čvrstin u 70 ml vode pa zakuvajte u izblendiranim malinama. Fil od malina sipajte preko fila od griza sa kokosom. Kalup sa kolačem stavite u frižider na par sati da se svi slojevi ohlade i stegnu.
Ohlađen kolač izvadite iz kalupa i dekorišite šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.