burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Kremasti letnji kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Podloga

300 g mleveni plazma keks

60-70 ml mleka

100 g maslaca

100 g čokolade

Fil od griza i kokosa

500 ml mleka

100 g griza

100 g šećera

80 g C Kokosovo brašno

1 kesica C Vanilin šećer

Fil od malina

400 g malina

4-5 kašika šećera

4 kašika vode

4 kašika C Čvrstin

70 ml vode

Dekoracija

150 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

250 ml mleka

Kremasti letnji kolač

Kremasti kolač bogat ukusima: plazma keks, čokolada, kokos, maline

Koraci pripreme

Priprema podloge

U mleven plazma keks dodajte otopljen maslac, otopljenu čokoladu i mlako mleko i sve dobro izmešajte rukama da dobijete kompaktnu smesu. Rasporedite smesu kao koru u kalup dimenzija 24x24 cm podmazan sa malo maslaca.

Priprema fila od griza i kokosa

Pomešajte griz i šećer sa malo mleka, oduzetog od pola litra, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u njemu zakuvajte pripremljen griz. Skuvan griz sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer i kokos brašno. Pripremljen fil sipajte preko kore od keksa.

Priprema fila od malina

Stavite maline, 4 kašike vode i šećer u šerpu, zagrejte do vrenja i kuvajte par minuta da maline počnu da se raspadaju, pa ih izgnječite ili izblendajte i vratite u šerpu. Posebno izmutite čvrstin u 70 ml vode pa zakuvajte u izblendiranim malinama. Fil od malina sipajte preko fila od griza sa kokosom. Kalup sa kolačem stavite u frižider na par sati da se svi slojevi ohlade i stegnu.

Dekoracija

Ohlađen kolač izvadite iz kalupa i dekorišite šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Kremasti letnji kolač

Kremasti kolač bogat ukusima: plazma keks, čokolada, kokos, maline

Koraci pripreme

Priprema podloge

U mleven plazma keks dodajte otopljen maslac, otopljenu čokoladu i mlako mleko i sve dobro izmešajte rukama da dobijete kompaktnu smesu. Rasporedite smesu kao koru u kalup dimenzija 24x24 cm podmazan sa malo maslaca.

Priprema fila od griza i kokosa

Pomešajte griz i šećer sa malo mleka, oduzetog od pola litra, u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u njemu zakuvajte pripremljen griz. Skuvan griz sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer i kokos brašno. Pripremljen fil sipajte preko kore od keksa.

Priprema fila od malina

Stavite maline, 4 kašike vode i šećer u šerpu, zagrejte do vrenja i kuvajte par minuta da maline počnu da se raspadaju, pa ih izgnječite ili izblendajte i vratite u šerpu. Posebno izmutite čvrstin u 70 ml vode pa zakuvajte u izblendiranim malinama. Fil od malina sipajte preko fila od griza sa kokosom. Kalup sa kolačem stavite u frižider na par sati da se svi slojevi ohlade i stegnu.

Dekoracija

Ohlađen kolač izvadite iz kalupa i dekorišite šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept