0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
5 čaša
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 čaša
1600 ml mleka
200 g mlevenog keksa
130 g šećera
1 kesica C Puding od čokolade
2 kesice C Vanilin šećera
60 g C Šlag krema sa ukusom čokolade
500 ml slatke pavlake
100 g C griza
U 1 l mleka sipati 100 g šećera i vanilin šećer, grejati dok ne provri, pa ukuvati griz. Kuvati uz mešanje 2-3 min, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade i 30 g šećera, te ukuvati dobijenu smesu u 400 ml mleka. Takođe prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
Preostalih 100 ml mleka umutiti sa šlag kremom i ostaviti za kraj.
Umutiti slatku pavlaku i jednu polovinu smese dodati u griz, a drugu u puding. U griz dodati i 100 g mlevenog keksa, pa dobro umutiti mikserom. Potom mikserom izmutiti i puding sa slatkom pavlakom kako bi smesa bila sto kremastija.
U čaše za posluživanje sipati sastojke sledećim redosledom: mleveni keks, griz, puding, šlag krem.
Desert ukrasiti po ukusu; možete koristiti keks, čokoladne mrvice i čokoladice.
U 1 l mleka sipati 100 g šećera i vanilin šećer, grejati dok ne provri, pa ukuvati griz. Kuvati uz mešanje 2-3 min, prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade i 30 g šećera, te ukuvati dobijenu smesu u 400 ml mleka. Takođe prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
Preostalih 100 ml mleka umutiti sa šlag kremom i ostaviti za kraj.
Umutiti slatku pavlaku i jednu polovinu smese dodati u griz, a drugu u puding. U griz dodati i 100 g mlevenog keksa, pa dobro umutiti mikserom. Potom mikserom izmutiti i puding sa slatkom pavlakom kako bi smesa bila sto kremastija.
U čaše za posluživanje sipati sastojke sledećim redosledom: mleveni keks, griz, puding, šlag krem.
Desert ukrasiti po ukusu; možete koristiti keks, čokoladne mrvice i čokoladice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.