0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 žumanceta
8 kašika šećera
ulje
voda ili mleko po želji
1 čaša brašna
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
500 ml vode
5 C vanila pudinga
oko 400 g šećera
8 belanaca
8 kašika šećera
Kora:
Umutiti 8 žumanceta sa 8 kašika šećera, dodati malo ulja, 2-3 kašike, voda ili mleko, 1 čaša brašna i C prašak za pecivo.
Smesa da bude glatka, ako treba dodati vode ili mleka. Peći na 200 C 10-tak min.
Fil:
1 l mleka i 300 g vode kuvati sa 400 g šećera, u 200 g vode rastvoriti C puding i ukuvati.
Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera, pa kada je puding ukuvan pomešati.
Kada je fil spreman sipati preko kore.
Odozgo možete ukrasiti po želji.
Kora:
Umutiti 8 žumanceta sa 8 kašika šećera, dodati malo ulja, 2-3 kašike, voda ili mleko, 1 čaša brašna i C prašak za pecivo.
Smesa da bude glatka, ako treba dodati vode ili mleka. Peći na 200 C 10-tak min.
Fil:
1 l mleka i 300 g vode kuvati sa 400 g šećera, u 200 g vode rastvoriti C puding i ukuvati.
Umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera, pa kada je puding ukuvan pomešati.
Kada je fil spreman sipati preko kore.
Odozgo možete ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.