burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Krem rafaelo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

6 jaja

6 kašika šećera

3 kašike brašna

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike C kokosa

300 ml mleka

50 g šećera

600 ml mleka

13 kašika šećera

1 C puding od slatke pavlake

6 kašika C čvrstina

250 g margarina

150 g C zamene za mleko u prahu

150 g C kokosa

Krem rafaelo

Koraci pripreme

6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 3 kašike brašna, 3 kašike C kokosa i C prašak za pecivo.

Sipati u plehu obloženim papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C oko 15-20 min.

Ohlađenu koru izvaditi iz pleha, otkloniti papir, potom ponovo vratiti u pleh, na gore okrenuti onu stranu na koju je bio papir.

Staviti 300 ml mleka da provri sa 50 g šećera i vrelo preliti preko kore, ohladiti.

Fil:
100 ml hladnog mleka spojiti sa žumancima, C pudingom i C čvrstinom, dobro izmešati i to sve zakuvati u 500 ml mleka koje stavimo da provri sa 13 kašika šećera.

Zakuvamo sve, ohladimo dobro i spojimo sa 250 g margarina koji smo umutili sa C zamenom za mleko u prahu.

Dobro sve sjedinimo i u to umešamo još 100 g C kokosa.

Fil nanesemo na natopljenu koru i pospemo sa 50 g C kokosa.

Naši proizvodi

Krem rafaelo

Koraci pripreme

6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 3 kašike brašna, 3 kašike C kokosa i C prašak za pecivo.

Sipati u plehu obloženim papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C oko 15-20 min.

Ohlađenu koru izvaditi iz pleha, otkloniti papir, potom ponovo vratiti u pleh, na gore okrenuti onu stranu na koju je bio papir.

Staviti 300 ml mleka da provri sa 50 g šećera i vrelo preliti preko kore, ohladiti.

Fil:
100 ml hladnog mleka spojiti sa žumancima, C pudingom i C čvrstinom, dobro izmešati i to sve zakuvati u 500 ml mleka koje stavimo da provri sa 13 kašika šećera.

Zakuvamo sve, ohladimo dobro i spojimo sa 250 g margarina koji smo umutili sa C zamenom za mleko u prahu.

Dobro sve sjedinimo i u to umešamo još 100 g C kokosa.

Fil nanesemo na natopljenu koru i pospemo sa 50 g C kokosa.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept