0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike C kokosa
300 ml mleka
50 g šećera
600 ml mleka
13 kašika šećera
1 C puding od slatke pavlake
6 kašika C čvrstina
250 g margarina
150 g C zamene za mleko u prahu
150 g C kokosa
6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 3 kašike brašna, 3 kašike C kokosa i C prašak za pecivo.
Sipati u plehu obloženim papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C oko 15-20 min.
Ohlađenu koru izvaditi iz pleha, otkloniti papir, potom ponovo vratiti u pleh, na gore okrenuti onu stranu na koju je bio papir.
Staviti 300 ml mleka da provri sa 50 g šećera i vrelo preliti preko kore, ohladiti.
Fil:
100 ml hladnog mleka spojiti sa žumancima, C pudingom i C čvrstinom, dobro izmešati i to sve zakuvati u 500 ml mleka koje stavimo da provri sa 13 kašika šećera.
Zakuvamo sve, ohladimo dobro i spojimo sa 250 g margarina koji smo umutili sa C zamenom za mleko u prahu.
Dobro sve sjedinimo i u to umešamo još 100 g C kokosa.
Fil nanesemo na natopljenu koru i pospemo sa 50 g C kokosa.
6 belanaca ulupati u sneg, dodati postepeno 6 kašika šećera (1 po 1), potom varjačom lagano umešati 3 kašike brašna, 3 kašike C kokosa i C prašak za pecivo.
Sipati u plehu obloženim papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 C oko 15-20 min.
Ohlađenu koru izvaditi iz pleha, otkloniti papir, potom ponovo vratiti u pleh, na gore okrenuti onu stranu na koju je bio papir.
Staviti 300 ml mleka da provri sa 50 g šećera i vrelo preliti preko kore, ohladiti.
Fil:
100 ml hladnog mleka spojiti sa žumancima, C pudingom i C čvrstinom, dobro izmešati i to sve zakuvati u 500 ml mleka koje stavimo da provri sa 13 kašika šećera.
Zakuvamo sve, ohladimo dobro i spojimo sa 250 g margarina koji smo umutili sa C zamenom za mleko u prahu.
Dobro sve sjedinimo i u to umešamo još 100 g C kokosa.
Fil nanesemo na natopljenu koru i pospemo sa 50 g C kokosa.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.