burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Krem pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora:

7 žumanaca

7 kašika šećera

7 kašika mleka

7 kašika brašna

7 kašika ulja

1/2 kesice C praška za pecivo

Fil:

4 C pudinga od vanile

1 l vode

300 g šećera

7 belanca

1-2 kašike šećera

Dekoracija:

C šlag krem

Krem pita

Koraci pripreme

Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlitje u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22x33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane žuta.

Od 1 l vode oduzmite malo i rastvorite 4 C pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding. Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.

Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kašike šećera i nežno sjedinite žicom da se lepo poveže sa pudingom.

Dekoracija:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice i dekorišite odozgo kad se puding ohladi.

Naši proizvodi

Krem pita

Koraci pripreme

Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlitje u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22x33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane žuta.

Od 1 l vode oduzmite malo i rastvorite 4 C pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding. Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.

Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kašike šećera i nežno sjedinite žicom da se lepo poveže sa pudingom.

Dekoracija:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice i dekorišite odozgo kad se puding ohladi.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept