0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 žumanaca
6 kašika šećera
8 kašika ulja
8 kašika slatkog mleka
8 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
6 belanca
12 kašika šećera
4 C pudinga vanila
300 g šećera
2 C šlaga
6 žumanaca izmutiti sa 6 kašika šećera.
Dodati 8 kašika ulja, 8 kašika slatkog mleka, 8 kašika brašna pomešanog sa 1 C praškom za za pecivo.
Sipati u četvrtasti pleh i peći 20 min na 180 stepeni.
Fil:
Skuvati 4 C pudinga od vanile sa 300 g šećera u 100 ml vode.
U vrući fil dodati prethodno izmućena 6 belanca sa 12 kašika šećera.
Masu promešati da se sjedini i filovati.
Odozgo premazati C šlagom.
6 žumanaca izmutiti sa 6 kašika šećera.
Dodati 8 kašika ulja, 8 kašika slatkog mleka, 8 kašika brašna pomešanog sa 1 C praškom za za pecivo.
Sipati u četvrtasti pleh i peći 20 min na 180 stepeni.
Fil:
Skuvati 4 C pudinga od vanile sa 300 g šećera u 100 ml vode.
U vrući fil dodati prethodno izmućena 6 belanca sa 12 kašika šećera.
Masu promešati da se sjedini i filovati.
Odozgo premazati C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.