0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
5 kašika C pšeničnog griza
4 kašike šećera
1/2 l vode
1 limun
1 pomorandža
1 kesica C vanilin šećera
Narendajte malo korice od limuna i pomorandže.
Iscedite ceo limun i pola pomorandže.
Sok od limuna i pomorandže sipajte u pola litra vode, dodajte šećer i stavite da provri.
Kad tečnost provri smanjite vatru, lagano sipajte C griz uz stalno mešanje i skuvajte ga.
Skuvan griz sklonite sa vatre, dodajte narendanu koricu i C vanilin šećer i izmešajte.
Kratko prohlađen griz mutite mikserom 4-5minuta da lepo zapeni.
Griz sipajte u navlažene posudice.
Krem možete ukrasiti kolutovima od peostale polovine pomorandže.
Ostavite u frižider da se lepo ohladi i malo stegne.
Narendajte malo korice od limuna i pomorandže.
Iscedite ceo limun i pola pomorandže.
Sok od limuna i pomorandže sipajte u pola litra vode, dodajte šećer i stavite da provri.
Kad tečnost provri smanjite vatru, lagano sipajte C griz uz stalno mešanje i skuvajte ga.
Skuvan griz sklonite sa vatre, dodajte narendanu koricu i C vanilin šećer i izmešajte.
Kratko prohlađen griz mutite mikserom 4-5minuta da lepo zapeni.
Griz sipajte u navlažene posudice.
Krem možete ukrasiti kolutovima od peostale polovine pomorandže.
Ostavite u frižider da se lepo ohladi i malo stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.