0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
25
1 kg breskvi
3 kašike šećera
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 l mleka
10 kašika šećera
3 C pudinga od vanile
3 čaše od 180 g kisele pavlake
3 dl slatke pavlake
1 breskva
Breskve oljuštiti i izvaditi im koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. 
Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera. 
Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Pomešati šest kašika brašna s C praškom za pecivo i lagano umešati. 
Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća. 
Razmutiti C puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne. 
Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija. 
Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.
Breskve oljuštiti i izvaditi im koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. 
Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera. 
Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Pomešati šest kašika brašna s C praškom za pecivo i lagano umešati. 
Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća. 
Razmutiti C puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne. 
Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija. 
Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.