burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Krem kocke sa breskvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

1 kg breskvi

3 kašike šećera

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

3 C pudinga od vanile

3 čaše od 180 g kisele pavlake

Dekoracija:

3 dl slatke pavlake

1 breskva

Krem kocke sa breskvama

Koraci pripreme

Breskve oljuštiti i izvaditi im koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati.

Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera.

Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Pomešati šest kašika brašna s C praškom za pecivo i lagano umešati.

Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća.

Razmutiti C puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija.

Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.

Naši proizvodi

Krem kocke sa breskvama

Koraci pripreme

Breskve oljuštiti i izvaditi im koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati.

Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera.

Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Pomešati šest kašika brašna s C praškom za pecivo i lagano umešati.

Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća.

Razmutiti C puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija.

Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept