1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
4 Smesa:
1 kesica Smesa:
12 kašika Smesa:
12 kašika Smesa:
12 kašika Smesa:
12 kašika Smesa:
1 čaša Smesa:
2 kašika Još:
500 ml Još:
6 kašika Još:
9 kašika Još:
100 g Čokoladna glazura:
5 kašika Čokoladna glazura:
3 kašika Čokoladna glazura:
Vrlo jednostavan i brz kolač, fenomenalnog ukusa a što je najvažnije, mera je na kašike i sve se peče u jednom plehu. Od ♥ vam preporučujem da ga isprobate...
Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i na kraju brašno i pecivo. Sjedinite sve zajedno najmanjom brzinom a zatim smesu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte 2 kašike kakaoa, dobro izmešajte i tu smesu izručite u uljem podmazan pleh 30x20. Pecite 10 min. na 180 st.
Za to vreme u sud sipajte mleko, dodajte šećer, kokos i brašno i sve zajedno uz neprekidno mešanje kuvajte dok ne počne da se zgušnjava pa odmah sipajte preko polupečene kore. Preko sipajte žutu smesu, vratite u rernu i pecite još 25 min. na istoj temperaturi.
Izvadite kolač iz rerne i prelijte ga glazurom, tako što ćete sve sastojke stviti u sud i na laganoj vatri zagrevati dok se ne dobije kompaktna smesa, tj. glazura.
Kolač ostavite da se ohladi pa ga secite na kocke i poslužite.
Vrlo jednostavan i brz kolač, fenomenalnog ukusa a što je najvažnije, mera je na kašike i sve se peče u jednom plehu. Od ♥ vam preporučujem da ga isprobate...
Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i na kraju brašno i pecivo. Sjedinite sve zajedno najmanjom brzinom a zatim smesu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte 2 kašike kakaoa, dobro izmešajte i tu smesu izručite u uljem podmazan pleh 30x20. Pecite 10 min. na 180 st.
Za to vreme u sud sipajte mleko, dodajte šećer, kokos i brašno i sve zajedno uz neprekidno mešanje kuvajte dok ne počne da se zgušnjava pa odmah sipajte preko polupečene kore. Preko sipajte žutu smesu, vratite u rernu i pecite još 25 min. na istoj temperaturi.
Izvadite kolač iz rerne i prelijte ga glazurom, tako što ćete sve sastojke stviti u sud i na laganoj vatri zagrevati dok se ne dobije kompaktna smesa, tj. glazura.
Kolač ostavite da se ohladi pa ga secite na kocke i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.