burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kolač "Sve se peče zajedno"

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Smesa:

4 Smesa:

1 kesica Smesa:

12 kašika Smesa:

12 kašika Smesa:

12 kašika Smesa:

12 kašika Smesa:

1 čaša Smesa:

Još:

2 kašika Još:

500 ml Još:

6 kašika Još:

9 kašika Još:

Čokoladna glazura:

100 g Čokoladna glazura:

5 kašika Čokoladna glazura:

3 kašika Čokoladna glazura:

Kolač "Sve se peče zajedno"

Vrlo jednostavan i brz kolač, fenomenalnog ukusa a što je najvažnije, mera je na kašike i sve se peče u jednom plehu. Od ♥ vam preporučujem da ga isprobate...

Koraci pripreme

Smesa sa kakaom:

Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i na kraju brašno i pecivo. Sjedinite sve zajedno najmanjom brzinom a zatim smesu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte 2 kašike kakaoa, dobro izmešajte i tu smesu izručite u uljem podmazan pleh 30x20. Pecite 10 min. na 180 st.

Smesa sa kokosom:

Za to vreme u sud sipajte mleko, dodajte šećer, kokos i brašno i sve zajedno uz neprekidno mešanje kuvajte dok ne počne da se zgušnjava pa odmah sipajte preko polupečene kore. Preko sipajte žutu smesu, vratite u rernu i pecite još 25 min. na istoj temperaturi.

Čokoladni preliv:

Izvadite kolač iz rerne i prelijte ga glazurom, tako što ćete sve sastojke stviti u sud i na laganoj vatri zagrevati dok se ne dobije kompaktna smesa, tj. glazura.

Posluženje:

Kolač ostavite da se ohladi pa ga secite na kocke i poslužite.

Kolač "Sve se peče zajedno"

Vrlo jednostavan i brz kolač, fenomenalnog ukusa a što je najvažnije, mera je na kašike i sve se peče u jednom plehu. Od ♥ vam preporučujem da ga isprobate...

Koraci pripreme

Smesa sa kakaom:

Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i na kraju brašno i pecivo. Sjedinite sve zajedno najmanjom brzinom a zatim smesu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte 2 kašike kakaoa, dobro izmešajte i tu smesu izručite u uljem podmazan pleh 30x20. Pecite 10 min. na 180 st.

Smesa sa kokosom:

Za to vreme u sud sipajte mleko, dodajte šećer, kokos i brašno i sve zajedno uz neprekidno mešanje kuvajte dok ne počne da se zgušnjava pa odmah sipajte preko polupečene kore. Preko sipajte žutu smesu, vratite u rernu i pecite još 25 min. na istoj temperaturi.

Čokoladni preliv:

Izvadite kolač iz rerne i prelijte ga glazurom, tako što ćete sve sastojke stviti u sud i na laganoj vatri zagrevati dok se ne dobije kompaktna smesa, tj. glazura.

Posluženje:

Kolač ostavite da se ohladi pa ga secite na kocke i poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept