burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Kolač sa keksom, pudingom i čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora

300 g pti ber keks

100 g maslaca

50 g šećera

40 g C Kakao prah

400 ml mleka

Fil

1000 ml mleka

3 kesica C Puding sa ukusom vanilina

2 kašika C Čvrstin

100 g šećera

100 g bele čokolade

Glazura

200 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

Kolač sa keksom, pudingom i čokoladom

Kremasti kolač sa pudingom, belo i crnom čokoladom.

Koraci pripreme

Priprema kore

Keks izlomkajte. U mleko stavite šećer, kakao i maslac isečen na kockice, pa zagrejte na ringli uz mešanje dok se maslac i šećer ne otope. Skloniti s ringle, kratko prohladiti da nije baš vrelo, preliti preko nalomkanog keksa i dobro izmešati.
Smesu od keksa rasporediti u kalup veličine otprilike 24x24 cm i poravnajte. Ostavite da se skroz ohladi.

Priprema fila

Izmešajte puding, gustin i šećer sa malo hladnog mleka oduzetog od jednog litra, tako da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding. U vruć puding umešajte nalomkanu belu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Sklonite s ringle, prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se malo prohladi, pa rasporedite preko keksa.

Priprema glazure

Od slatke pavlake i crne čokolade napravite ganaš: zagrejte pavlaku do ključanja pa prelijte nalomkanu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi i smesa bude ujednačena. Prohladite ganaš da se malo zgusne, pa prelijte preko pudinga. Kolač ostavite u frižider da se ohladi i glazura stegne.

Naši proizvodi

Kolač sa keksom, pudingom i čokoladom

Kremasti kolač sa pudingom, belo i crnom čokoladom.

Koraci pripreme

Priprema kore

Keks izlomkajte. U mleko stavite šećer, kakao i maslac isečen na kockice, pa zagrejte na ringli uz mešanje dok se maslac i šećer ne otope. Skloniti s ringle, kratko prohladiti da nije baš vrelo, preliti preko nalomkanog keksa i dobro izmešati.
Smesu od keksa rasporediti u kalup veličine otprilike 24x24 cm i poravnajte. Ostavite da se skroz ohladi.

Priprema fila

Izmešajte puding, gustin i šećer sa malo hladnog mleka oduzetog od jednog litra, tako da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding. U vruć puding umešajte nalomkanu belu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Sklonite s ringle, prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se malo prohladi, pa rasporedite preko keksa.

Priprema glazure

Od slatke pavlake i crne čokolade napravite ganaš: zagrejte pavlaku do ključanja pa prelijte nalomkanu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi i smesa bude ujednačena. Prohladite ganaš da se malo zgusne, pa prelijte preko pudinga. Kolač ostavite u frižider da se ohladi i glazura stegne.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept